Comentarii pe articolul Cati bani au castigat romanii pentru 3 ani de cotizatii la pensie?


transfer fond de pensii Pilonul II

Reut Violeta la 18 Mai 2011, ora 15:04
Se poate sa ma transfer la un alt fond de pensii?
M la 18 Mai 2011, ora 16:06
Va puteti transfera la alt fond de pensii oricand doriti, folosind formularul http://www.csspp.ro/uploads/files/formular-notificare-transfer_vryx.pdf si depunandu-l la administratorul fondului la care sunteti acum. Pastrati o copie si depuneti-o la administratorul fondului dorit, unde veti semna si un nou act de aderare (sa aveti si CI la indemana).

In principiu insa, incercati sa mentineti la minim frecventa transferurilor, intrucat "performantele anterioare nu reprezinta o garantie pentru cele viitoare". Diferentele relativ mici de performanta dintre fonduri nu justifica necesitatea transferurilor pe termen scurt, cu atat mai mult cu cat transferul in primii 2 ani de cotizare la un fond se penalizeaza prin lege cu 5% din activul acumulat, fapt care anuleaza cautarea de performanta pe care ati putea-o face intre fonduri.

Performantele fondurilor se evalueaza cel mai bine pe perioade cat mai lungi de timp - iar primii 3 ani nu reprezinta decat o perioada relativ scurta, cu relevanta limitata. Mult succes!
Florin Panait la 18 Mai 2011, ora 18:43
Unde ma pot interesa unde sunt cotizant la fondul de pensii, deoarece cred ca am fost atribuit automat nefiind in perioada respectiva in tara.
Multumesc.
M la 18 Mai 2011, ora 22:18
Pentru a afla aceasta informatie, trebuie sa va adresati in scris CSSPP, folosind acest formular:

http://www.csspp.ro/uploads/files/formular-12-cerere-tip-informatie-detaliata-fond_0yvq.pdf

  Inapoi la articolul Cati bani au castigat romanii pentru 3 ani de cotizatii la pensie?

Setari Cookie-uri