Comentarii pe articolul CUTREMUR IN BANKING: Vor statele europene sa salveze bancile?


bancherii

Flutur Petru la 7 Octombrie 2011, ora 17:22
bancherii uita insa un lucru, vor sa fie "scapatati" pe spatele contribuabilului insa, atunci cand contribuabilul, debitor al bancherilor se afla in criza, este executat fara drept de replica, si atunci, pentru ce sa contribuie, contribuabilul la "scapatarea" unui bancher care in situatie inversa, il executa fara drept de replica ?
la 9 Octombrie 2011, ora 17:41
In legatura cu bacile si bancherii sau mai postat comentarii dar cred ca nu au nici un efect. Cert este ca Bancherii au declansat aceasta criza mondiala.NU am vazut nici un studiu facut de catre o institutie serioasa care sa analizeze radacinile acestei crize . Cel mai simplu de constatat ca bancherii au declansat criza din romania cu sprijinul BNR este :
1- diferena mare intre dobanzile la creditele acordate de banci si depozitele populatiei ( bancherii nu sau multumit cu putin au cerut mai mult si BNR ia ajutat .
2- ROBOR, EURIBOR in romania este la cel mai inalt procent din europa sustinut tot de catre BNR
3 - si sa nu uitam cel mai important joc facut de bnr chiar la sfarsitul lui septembrie prin mentinerea cotatiei LEU/EURO pana la 01 .10.2011 la un pret foarte ridicat , de data aceasta jocul a fost cerut de catre Guvernul romaniei avand in vedere importanta cursului in aceasta perioada pentru calculul accizelor in anul 2012. Pe aceasta tema nu am vazut nici un analist si nici un post de televiziune sa comenteze acest aspect.
- Nici un stat din UE nu au publicat care au fost DIVIDENDELE bancherilor si cum au fost ele realizate ? Acum stau cu mana intinsa la Guvern sa le sprijine ? Populatia ar trebui sa riposteze simplu Nimeni nu contracteaza nici un credit cu dobanda mai mare de 5% pentru EURO sau DOLAR si peste 7% Pentru leu .
( Nu dobanzile mari incurajeaza populatia ci dobanzile mici pentru investitii >
Daca se doreste salvarea zonei Euro o politica de genul inghetarea dobanzilor pe un termen de 10 ani la pragul maxim de 5% la credite si 3% la depozite , precum si o dobanda a bancilor nationale de 1- 1.5% maxim am avea sanse sa urnim din loc economiile aflate in coma . Si in romania o politica asemanatoare ar fi foarte benefica dar ne trebuie un guvern de fier. Exclus salvarea bancilor de catre Guverne. ( la cate comentarii am postat pe wall-street nu am fost combatut niciodata pe aceasta tema)
Marinescu Gabriel Iulian la 10 Octombrie 2011, ora 07:47
Mi se pare pertinenta intrebarea dlui. Flutur... Vreau sa vad si eu o banca, din toate cate sunt pe piata, care, vazand ca anumiti clienti intra incapacitate de plata, sa vina in ajutorul acestora oferindu-le, in acel moment, o suma de bani (cel mult) egala cu dobabda achitata pana atunci de acei clienti. Ar fi o dovada de respect reciproc si de echilibrare a situatiei pietei. Banii oferiti de banca s-ar intoarce in piata, in mod evident, iar acea "mana salvatoare" intinsa de banca acelor clienti ar arata, totusi, o piata domestica... Din nefericire, pisica blanda care miorlaie la usa contribuabilului este, de fapt, un animal nedefinit de o ferocitate nebanuita...

  Inapoi la articolul CUTREMUR IN BANKING: Vor statele europene sa salveze bancile?

Setari Cookie-uri