Comentarii pe articolul Preturile apartamentelor din Asmita Gardens au crescut cu 60%


Preturi aberante

Gabriel Iulian Niculai la 24 Iulie 2008, ora 10:18
Preturi aberante
Cum poti sa ceri atat pe un apartament intr-un oras infect cand in Viena sau Grecia costurile unei case - nu apartament - este mult mai mic. Dar traim in Romania si prost este ala care da, nu ala care cere.
Bogdan Amancei la 28 Iulie 2008, ora 09:23
Pretul apartementelor nu creste de la sine. Vanzatorul si compania imobiliara folosesc o schema prin care cresc pretul apartamentelor pe care urmeaza sa le vanda in perioada urmatoare. La pornire ansamblul are un pret mai atractiv (destinat in special de a atrage baza pe care sa se poata lauda la urmatorii clienti).
Pe masura sa vand aprox 10% din ansablu mai cres pretul cu o medie de 5%. Acest lucru genereaza exact astfel de informari unde vorbesc mai tarziu despre rentabilitarea investitiei.
Deoarece toate ansablurile mari folosesc aceasta schema nu exista teama de concurenta.
Desigur ca aceasta schema poate avea la origine explicatii valide cu privire la costuri ale investitorului in perioada in care construieste pe baza de imprumut(si multe alte explicatii economice de acest gen). Singura deosebire este ca acest 60% este mult umflat pentru profitul lor dar si pentru a atrage noi clienti in acest proiect sau alte proiecte similare unde se sugestioneaza asteptari similare.
Daca trebuie sa cumparati un apartament nou atunci faceti-o exact la lansare cand ele ofera aceste discount-uri (unele ansambluri au avut prima scumpire la numai 2 saptamani). Aveti riscul cel mai mic de modificare negativa a pretului (dar riscul exista) dar si cel mai bun randament posibil (daca va creste). Atentie, nu sugerez sa aveti asteptari similare de crestere, dar daca trebuie sa cumparati acesta este cel mai bun sfat.
Gabriela Popescu la 28 Iulie 2008, ora 21:09
Are dreptate domnul Gabriel Niculai. Se joaca acesti investitori cu naivitatea romanilor. Stiti care este tristetea? Ca nu exista opinie publica decat atunci cand se strang cativa huligani sa sustina o bataie stupida. Daca nimeni n-ar mai fi dispus sa plateasca aberantele preturi cu siguranta minunatii "investitori" ar fi nevoiti sa scada; tinerii care sunt angajati de ani buni(cam la 28-35ani) nici nu viseaza sa-si cumpere vreodata un biet apartament. Asa ca nici nu se insoara, copii nici vorba, asa ca ne ducem incet de rapa.
Nicolas Vasilescu la 29 Iulie 2008, ora 17:42
Da, domnilor cat e cererea mare...preturile pot sa ia razna. Nimic nu-i de facut decat sa astepti, sa ai rabdare ca vor cobori in jos de la $1600 cat sunt acum la $1200 pana la $1000, pe alocuri cand oferta va depasii cererea. Chestia cu preturile vor fii si mai mari in 5 ani de acum e vrajeala. Nu au cum dat fiind coditiile Romaniei in comparatie globala. O sa-mi dati dreptate in 5 ani de acum.
Good luck!
Sia la 3 August 2008, ora 23:18
Intr-adevar preturile sunt mari si mai ai si celelalte cheltuieli care se tripleaza fata de un bloc vechi. Dar aceste blocuri sunt facute pentru clasa mijlocie spre bogata. Ma intreb si eu cum vor rezista la urmatorul cutremr. Nu inteleg de ce sunt mai scumpe etajele superioare. Toti spun de case pe pamant dar exista persoane care nu se simt bine decat la bloc.

  Inapoi la articolul Preturile apartamentelor din Asmita Gardens au crescut cu 60%

Setari Cookie-uri