10 / 11

Online

Matei Pavel (24 de ani), fondatorul cautareduceri.ro, un agregator de oferte ale site-urilor de reduceri, care recent a fost cumparat de Adulmec.ro, s-a angajat inca din primul an de facultate (2006) ca programator in cadrul companiei Generius.

A stat mai putin de un an in cadrul acestei firme, angajandu-se ulterior la Radio Linx, cel mai cunoscut radio romanesc exclusiv online. A urmat apoi InternetCorp (iulie 2007-martie 2009), publisherul online al unor site-uri precum Wall-Street, 9AM, Kudika, dar si proprietarul site-ului de reduceri Kuponiada.

In perioada in care lucra pentru InternetCorp a lansat Koncurs.ro, un agregator de concursuri, insa „platforma a inceput sa faca bani abia cand a renuntat la job, in martie 2009”.

Insa businessul care a devenit cel mai cunoscut este cautareduceri.ro, o afacere care s-a nascut, “intr-o noapte de toamna”, in octombrie 2010, cand obosit dupa o zi de munca de rutina, tanarul voia sa se deconecteze si sa creeze ceva nou.

„Erau doar patru site-uri de cumparaturi colective pe piata, insa ofertele lor erau suficient de interesante incat sa-si doreasca sa le urmareasca mai usor, zilnic. Dupa cateva zile a descoperit ca se mai lansasera inca cinci site-uri de profil, iar dupa inca o saptamana numarul lor a trecut de 10. “Si uite asa site-ul incepea sa devina extrem de util”, spune el.

In mai anul trecut publisherul InternetCorp a intrat in actionariatul firmei, cumparand 50% dintre actiuni, iar in iulie anul acesta agregatorul de reduceri Adulmec.ro a achizitionat in intregime site-ul, cumparand atat actiunile detinute de Pavel cat si de InternetCorp.

Cauta Reduceri a generat in ultimele 12 luni venituri de circa 150.000 de euro.

„Site-ul devenise un business, nu mai era antreprenoriat. Or eu sunt interesat sa continui sa lansez proiecte. Am in plan lansarea unor aplicatii/jocuri pe terminale mobile si, de asemenea, un proiect de travel. Toate se vor adresa si pietelor internationale”, spune tanarul.

De asemenea, Matei Pavel mai este implicat in trei proiecte online: konkurs.ro, vacantalowcost.ro, si tragerilasorti.ro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri