1. Layout-ul este curat si usor de citit

1. Layout-ul este curat si usor de citit

Acelasi tip de font trebuie folosit in intregul document. Datele si locurile trebuie si sa fie in mod constant mentionate, astfel incat sa fie usor de scanat si de identificat informatiile importante despre tine. In plus, antetele si principalele sectiuni de informatii trebuie sa fie centrate pe pagina pentru ca angajatorii obisnuiesc sa scaneze CV-ul cu ochiul fix pe centrul paginii, considera specialistii in HR straini. Vezi aici modelul de CV cu informatiile centrate.

Sursa foto: CV scanat de un angajator/Shutterstock.com

2. CV-ul tau are un link catre LinkedIn

2. CV-ul tau are un link catre LinkedIn

Pentru ca acum in cele mai multe cazuri trimitem CV-uri online, specialistii recomanda ca in CV-ul tau sa existe un link catre profilul profesional de pe LinkedIn. Iar daca studiezi intr-un domeniu creativ, poate avea si un link catre portofoliul sau blog-ul/site-ul cu lucrarile tale, mai ales cand ceilalti te apreciaza pentru talent.

Sursa foto: Imagine cu LinkedIn homepage/Shutterstock.com

3. Obiectivele de cariera sunt clare

3. Obiectivele de cariera sunt clare

Este indicat sa mentionezi din start ce cauti si ce tinte ai. Specialistii te incurajeaza sa spui concret si clar ce internship sau job iti doresti si sa nu lasi angajatorul sa ghiceasca. In plus, asa il convingi ca stii ce vrei si ca esti persoana cu siguranta de sine care stie clar ce isi doreste de la viata profesionala.

Sursa foto: Concept cariera/Shutterstock.com

4. Scoate in evidenta punctele tale tari

4. Scoate in evidenta punctele tale tari

Un CV bun scoate in evidenta punctele tale tari, care te vand din prima angajatorului. Pentru ca nu ai experienta, angajatorul va cauta direct in CV ce te face desosebit pentru postul la care ai aplicat. Aici poti sa mentionezi cursuri relevante, activitati de leadership in liceu sau facultate, in ONG-ul din care faci parte sau in proiectele atragatoare in care ti-ai expus imaginatia.

Sursa foto: Maini care semnifica putere/Shutterstock.com

5. CV-ul contine reusitele din facultate/liceu

5. CV-ul contine reusitele din facultate/liceu

Fie ca ai terminat liceul sau facultatea, este indicat sa mentionezi reusitele care te-au scos in fata tuturor in timpul anilor de studiu. Daca ai fost sef/a de promotie, ai fost premiat/a la diferite concursuri sau olimpiade sau ai avut bursa de studiu sau de performanta, este timpul sa le spui si angajatorilor. Fii sigur ca vor aprecia ca ai fost implicat si te-ai zbatut si in afara orelor de curs din program.

Sursa foto: Tata si fiu dupa victorie/Shutterstock.com

6. Dezvaluie aptitutidinile tale in Facebook

6. Dezvaluie aptitutidinile tale in Facebook

Daca ai crescut cu Facebook si Instagram, nu este o prostie sa si arati ca te pricepi la retele sociale. Tot mai multi angajatori apreciaza abilitatile tale in social media, mai ales daca studiezi marketing, relatii publice, publicitate sau jurnalism si cauti un internship sau un job in unul din aceste domenii. In plus, exista posturi speciale pentru retelele sociale, cum ar fi social media specialist sau social media coordinator, care presupun sa creezi si sa publici continut pe Facebook, Twitter, LinkedIn sau Pinterest. Asa ca este timpul sa arati ca esti priceput in social media.

Sursa foto: Persoana care acceseaza un cont Facebook/Shutterstock.com

7. Nu include referinte

7. Nu include referinte

Desi ai fi tentat sa crezi ca doua-trei paragrafe cu vorbe de bine despre tine de la alte persoane iti ridica sansa de angajare, recrutorii te contrazic. Angajatorii nu cer astfel de informatii pana nu ajungi la un interviu fata in fata, iar daca iti cer stiu ca le vei da. Asa ca ei iti recomanda sa nu iti pierzi timpul cu strangerea de referinte, mai ales cand nu ai experienta. Tot ce vor de la tine este sa arati ca esti cu adevarat interesat de postul pentru care ai fost chemat la interviu.

Sursa foto: Curriculum Vitae/Shutterstock.com

Sursa foto: Curriculum Vitae/Shutterstock.com