Pantofi contrafacuti Adidas de peste 1 mil. euro

Pantofi contrafacuti Adidas de peste 1 mil. euroAnul acesta, valoarea capturilor de imbracaminte, incaltaminte si obiecte de uz general contrafacute a atins circa 2,5 milioane euro, in doar doua luni.

Brandul Adidas a fost vedeta inceputului de an. In urma unui control de la inceputul lui februarie, inspectorii vamali au descoperit 18.000 de perechi de incaltaminte sport care utiliza fara drept marca Adidas. Valoarea capturii s-a ridicat la un milion de euro.

Numele Adidas a fost utilizat si in cazul unei capturi de ceasuri de mana. Captura din containerul respectiv mai includea si ceasuri de mana cu brandul Nike si scrumiere Camel si Marlboro, dar si pungi de plastic cu numele Disney. Toate aceste bunuri valorau 17.000 euro.

Pantofii sport au fost printre cele mai retinute bunuri la vama, in urma controalelor s-au retinut si 1.380 perechi de incaltaminte cu marca Reebok si Puma si aproximativ 9.000 perechi de incaltaminte cu elementele figurative ale marcii Converse All Star.

Anul trecut, numele Adidas a fost trecut fara drept si pe portofele sau pantaloni. In ultimele 4 luni din 2011, autoritatile vamale au oprit mii de bunuri contrafacute marca Adidas, alaturi de branduri concurente ca Puma sau Nike.

Sursa foto: wikipedia.org

Angry Birds

Angry BirdsNumele Angry Birds a aparut pe perechi de papuci pentru copii in valoare de 72.000 euro, dar si pe jucarii retinute in vama.

In cazul capturii jucariilor Angry Birds inspectorii financiari au retinut si parfumuri Boss, Calvin Klein, Dior si Cacharel. Valoarea totala a bunurilor se ridica la peste 200.000 euro.

Angry Birds, insa scris Angry Bras, a aparut si pe mai multe figurine de plastic retinute in toamna anului trecut. Desi nu atat de celebru ca Disney, care apare pe produsele din mai multe capturi, brandul Angry Birds devine din ce in ce mai vizibil pe bunurile contrafacute.

Sursa foto: Wikia.com

Disney

DisneyPe langa pungile cu numele Disney, inspectorii vamali au retinut si jucarii cu acest brand, alaturi de jucarii incriptionate cu F1 si Formula si jante auto cu numele Logan.

Capturile cu produse care foloseau abuziv marca Disney au fost frecvente si anul trecut fiind confiscate de la jucarii si ghiozdane, la fete de masa.

Numele Disney a fost implicat si in cazul uneia dintre cele mai mari capturi de produse contrafacute din ultimul trimestru al anului trecut. In luna noiembrie au fost descoperite jucarii cu brandul Harley Davidson, YoYo si Transformes, papusi si jucarii Disney si parfumuri Hugo Boss si Chanel, in valoare de 1,8 milioane euro.

Sursa foto: Wikipedia.org

46.000 de aparate de ras Gillete si 7.000 de seturi de oale

46.000 de aparate de ras Gillete si 7.000 de seturi de oaleTot in acest an au fost descoperite 46.000 de aparate de ras care foloseau abuziv marca Gillette, 14.300 obiecte de imbracaminte din bumbac pentru barbati cu numele Dolce & Gabbana si 2.940 de treininguri tricotate pentru copii, Polo, dar si 7.000 de seturi de oale Grunberg si Solingen.

Parfumurile si cosmeticele de lux ca Hermes, Dior, Armani sau Calvin Klein au fost, de asemenea, prezente printre marfurile retinute la vama, valorile fiind de ordinul sutelor de mii de euro.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net