Retailerul francez Leclerc vine in Romania de anul viitor

Retailerul francez Leclerc vine in Romania de anul viitorReteaua franceza de hipermarketuri Leclerc ar putea intra anul viitor pe piata romaneasca, primul magazin urmand sa fie construit pe fosta platforma a producatorului de substante chimice Chimopar din Bulevardul Theodor Pallady din Bucuresti, cumparata in acest an de firma cipriota Meveco Holding.

„E un mesaj pozitiv din punctul de vedere al comertului modern. Consumul a scazut pe timp de criza, insa retailul modern a crescut ca pondere in detrimentul celui traditional. Chiar si inainte de criza, comparabil cu alte tari, consumul, ca pondere relativa, pe cap de locuitor, este la cote relativ limitate, deci potential exista”, spune pentru Wall-Street.ro Andrei Cretu, manager in cadrul companiei de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers (PwC) Romania.

Cele mai gresite estimari economice

Cele mai gresite estimari economiceCriza datoriilor de stat din zona euro a inceput deja sa afecteze economiile, iar liderii politici si economici constientizeaza la nivel declarativ al doilea val al recesiunii. Insa, cum a fost ignorata prima criza, din 2008? Iata o selectie a declaratiilor care s-au dovedit a fi total gresite.

Calin-Popescu Tariceanu: Romania nu va fi afectata de criza

Septembrie 2008: Premierul Calin-Popescu Tariceanu declara raspicat: "Raspunsul este clar nu, criza financiara internationala nu va avea efecte asupra economiei si asupra cetatenilor".

Ce ne invata ISTORIA crizelor financiare.

Ce ne invata ISTORIA crizelor financiare.Scaderea PIB per capita in timpul crizelor financiare dureaza in medie doi ani, de doua ori mai putin decat amplitudinea inregistrata in timpul Marii Depresiuni din 1929. Asa ca, daca tinem cont de media istorica, putem spune ca am scapat de recesiune.

In cursul crizelor financiare din istorie, produsul intern brut (PIB) pe cap de locuitor a fost puternic afectat, inregistrand in medie o scadere de 9,3%, potrivit unui studiu realizat de Institutul Bancar Roman cu ocazia seminarului EU-COFILE , organizat de BNR, Alpha Bank si ARB.

Studiul are la baza cartea economistilor Kenneth Rogoff si Carmen Reinhart "The Aftermath of Financial Crises".

Prodlacta Brasov a intrat in insolventa

Prodlacta Brasov a intrat in insolventaTribunalul Brasov a admis la sfarsitul lunii noiembrie cererea de intrare in insolventa a producatorului de lactate Prodlacta Brasov, administratorii judiciari solicitand Bursei suspendarea de la tranzactionare a actiunilor firmei.

Astfel, societatile Info-Dip Insolvency SPRL si RVA Insolvency Specialists SPRL din Bucuresti, numite administratori judiciari ai Prodlacta, au solicitat suspendarea de la tranzactionarea la Bursa a actiunilor firmei din cauza intrarii acesteia in insolventa.

Retrageri masive de la o banca, in urma unor zvonuri aparute pe Twitter

Retrageri masive de la o banca, in urma unor zvonuri aparute pe TwitterPeste 10.000 de clienti ai bancii suedeze Swedbank si-au retras depozitele de la subsidiara din Letonia, in urma zvonurilor ca institutia de credit se confrunta cu dificultati financiare.

Zvonurile au aparut initial pe retelele sociale, cum ar fi Twitter. In mesaje se arata ca bancomatele bancii din Suedia au fost oprite, ca operatiunile din Estonia au fost inchise si ca directorul executiv al subsidiarei din Letonia a fost arestat.

Al treilea mall in faliment

Al treilea mall in falimentCentrul comerial Armonia Braila, care a fost inchis in vara anului 2009, a intrat in faliment, potrivit unei decizii luate de Tribunalul Bucuresti la inceputul acestei luni. Mallul a necesitat o investitie de 45 de milioane de euro, dintre care 28 de milioane de euro reprezinta expunerea Volksbank.

Tribunalul Bucuresti a decis pe 2 decembrie intrarea in faliment a companiei Red Project Three, infiintata in anul 2007 si avand obiectiv realizarea centrului comercial Armonia din Braila. Firma intrase in insolventa in noiembrie 2010, la mai bine de un an dupa ce mallul a fost inchis.

Cum traieste fostul sef Coca-Cola aventura japoneza

Cum traieste fostul sef Coca-Cola aventura japonezaCalin Dragan, fostul sef al Coca-Cola HBC Romania si Republica Moldova, vorbeste, in primul interviu acordat de la preluarea unei noi pozitii de top in cadrul gigantului american, despre adrenalina pe care i-o ofera una dintre cele mai vibrante si interesante culturi din lume – Japonia.

n urma cu aproape sase luni, unul dintre cei mai puternici executivi din business-ul local lasa ”Micul Paris” pentru Tara Soarelui Rasare. Si-a pus in bagaj experienta acumulata in cei 18 ani de Coca-Cola Romania si a acceptat sa o foloseasca la 10.000 de kilometri departare de tara, in cadrul celui mai mare dintre imbuteliatorii gigantului american in Japonia – Coca-Cola West Company Limited.

Raiffeisen Bank a cumparat cea mai inalta cladire din Bucuresti

Raiffeisen Bank a cumparat cea mai inalta cladire din BucurestiRaiffeisen Bank, a patra banca de pe piata locala, isi va muta, incepand in 2013, sediul central in cladirea SkyTower, cel mai inalt imobil din Bucuresti, si in proiectul Floreasca Office, amplasat in imediata vecinatate a turnului, pe Calea Floreasca.

Cladirea SkyTower va avea 37 de etaje si 137 metri si va fi livrata la sfarsitul anului 2012, urmand sa devina cea mai inalta cladire din Bucuresti.

Lantul de patiserii Fornetti si-a cerut insolventa

Lantul de patiserii Fornetti si-a cerut insolventaFornetti Romania, unul dintre cei mai mari jucatori din piata pateurilor congelate, si-a cerut insolventa, conform datelor publicate pe site-ul Tribunalului Timis.

Termenul de judecata a fost fixat pentru data de 29 martie 2012.

Compania a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 90 mil. lei (21,5 mil. euro) si pierderi de 2,8 mil. lei (670.000 euro).

Ce trebuie sa faci in cazul unui ATAC INFORMATIC asupra cardurilor bancare

Ce trebuie sa faci in cazul unui ATAC INFORMATIC asupra cardurilor bancareCEC Bank a devenit prima banca locala care anunta public ca a luat masura de blocare a cardurilor in urma atacului informatic despre care circulau zvonuri in piata financiara. Citeste mai jos o serie de informatii utile si necesare pentru orice posesor de card.

In cazul in care clientul observa ca din contul sau bancar a disparut o anumita suma de bani, acesta trebuie sa anunte in cat mai scurt timp banca emitenta a cardului.

Dupa raportarea incidentului, clientul poate solicita bancii emitente inchiderea cardului si emiterea unuia nou.