Depozit bancar

Depozit bancarCastigatorul marelui premiu la Loto 6/49 isi poate depune banii la banca intr-un depozit la termen.

In acest caz el isi poate negocia cu banca o dobanda preferentiala, insa si randamentele din ofertele actuale ale institutiilor de credit sunt de luat in calcul.

De exemplu, Bancpost ofera la depozitul Prim o dobanda de 4,1% pe an (la sume peste 10.000 euro), ceea ce inseamna ca intr-un an castigatorul premiului la Loto va lua aproape 155. 000 euro.

Investitia pe bursa

Investitia pe bursaBursa reprezinta o investitie ceva mai sofisticata decat depozitul bancar. Astfel, daca persoana in cauza nu a mai avut contact cu bursa pana acum, brokerii recomanda sa-si plaseze banii in actiunile unor companii solide, care inregistreaza rezultate financiare bune.

„O astfel de persoana ar trebui sa mearga catre companiile solide care au aratat in acesti ani de criza ca pot obtine rezultate financiare bune. As recomanda acestuia sa investeasca in Transgaz, Fondul Proprietatea, SIF-uri sau Petrom, iar pe termen mai lung s-ar mai putea adauga Biofarm, Antibiotice si Banca Transilvania. Dupa ce clientul invata mersul bursei, atunci o mica parte din banii sai pot merge spre speculatii bursiere”, a precizat Mihai Chisu, broker la IFB Finwest.

Acesta spune ca in cazul in care investitia este gestionata cum trebuie si daca este descoperit macar un trend mediu, atunci castigul va fi de cel putin 2-3 ori mai mare decat dobanda bancara.

Chisu a precizat ca ar face loc in portofoliul clientului si actiunilor straine, un avantaj al acestora fiind faptul ca nu sunt influentate de cursul leului.

Private banking

Private bankingCu cele 4,5 milioane euro, norocosul castigator la Loto 6/49 poate deveni usor client de private banking la orice banca din Romania.

El poate avea, astfel, acces la mii de produse financiare, printre care derivative, aur, produse structurate, credite, produse de asigurari cu componenta investitionala sau produse de investitii pe piata international de capital.

„Conteaza profilul clientului, ce planuri are cu acei bani pe viitor sau ce cunostiinte financiare detine. O sa incercam sa-l cautam pe acest client si cu siguranta va dori sa vina la banca”, a declarat directorul pe private banking a unei banci din top 10.

Potrivit estimarilor, piata locala de private banking se ridica la peste 4.000 de clienti, cu active in gestiune de aproape 4 miliarde euro.

Pornirea unei afaceri

Pornirea unei afaceriPornirea unei afaceri reprezinta o alta modalitate prin care castigatorul de la Loto isi poate fructifica suma obtinuta.

Directorul executiv al Fundatiei Post Privatizare, Peter Barta, este de parere ca, in aceasta perioada, una dintre cele mai bune investitii in afaceri ar fi in domeniul tehnologiei, cum ar fi mediul online sau aplicatii mobile.

„Daca persoana respectiva nu este suficient de sofisticata, atunci i-as recomanda sa depuna un milion de euro la banca, iar cu restul de bani sa se asocieze cu alte persoane in business”, a explicat Barta.

El nu recomanda agricultura pentru ca necesita mai multi bani. In schimb, castigatorul la Loto s-ar putea orienta catre turism, mai exact o pensiune, sau catre turismul de nisa.

„Comertul este si el o solutie, desi marea firmelor din Romania sunt in aceasta zona. Insa alegerea persoanei in cauza depinde foarte mult de expertiza pe care o are”, a completat Peter Barta.

Investitii imobiliare

Investitii imobiliarePe zona de imobiliare, castigatorul premiului la Loto 6/49 ar putea opta pentru piata proprietatilor si activelor executate silit.

Cu 4,5 milioane euro persoana in cauza poate cumpara cateva proprietati scoase la vanzare de catre banci sau ANAF sub pretul pietei, dupa care le poate inchiria sau vinde cand piata isi va reveni.

1. Care este cea mai rentabila investitie dintre cele prezentate?