Cel mai bun CEO din istorie?

Cel mai bun CEO din istorie?Dintre cei 70 de manageri care au raspuns pentru articolele rubricii "Profil IT" in cei doi ani de la lansarea acesteia, 21 il prefera pe Steve Jobs, iar 23 admira brandul Apple.

De altfel, fostul CEO Apple este un exemplu pentru corporatiile din toata lumea, foarte multi competitori ori simpli utilizatori spunand despre acesta ca este vizionar, expert in marketing, carismatic, ba chiar cel mai bun CEO din lume.

De exemplu, celebra revista Harward Business Review l-a numit anul trecut cel mai bun director general la nivel mondial, iar Fortune i-a dat in 2009 titlul de CEO al deceniului.

Multi se intreaba daca Jobs l-ar fi putut detrona pe Jack Welch, fostul sef al General Electric, care in memoria colectiva a ramas ca cel mai bun CEO din istorie.

Pe de alta parte, Apple a ajuns anul acesta cel mai puternic brand din lume, devansand Google, dupa patru ani in care motorul de cautare american a condus clasamentul realizat de companie de cercetare Millward Brown Optimor.

Brandul era evaluat in primavara acestui an la 153,2 miliarde de dolari, in crestere cu 84% fata de anul trecut, majorarea fiind determinata de succesul tuturor produselor companiei, dar mai ales de lansarea tabletei iPad care a ajuns in scurt timp unul dintre cele mai bine vandute dispozitive din istorie.

Dupa ce in mai anul trecut Apple a detronat Microsoft, devenind cea mai mare companie tehnologica din lume, in august anul acesta compania a devenit pentru scurt timp Apple a ajuns cea mai valoroasa companie la nivel global, plasand gigantul energetic Exxon Mobil pe locul al doilea.

In prezent, compania are o capitalizare de 330,4 miliarde de dolari, iar valoarea unei actiuni Apple este de 370 de dolari.

Vedeti in slide-urile urmatoare ce cred managerii romani despre Steve Jobs.


Cristian Moanta, Altex: Imi place in special pentru spiritul sau

Cristian Moanta, Altex: Imi place in special pentru spiritul sau"Brandul preferat este Apple. Nu-mi fac idoli din persoane. Insa Steve Jobs, managerul care conduce Apple, este o persoana pe care o admir, in special pentru spiritul sau", afirma anul trecut Cristian Moanta, directorul de marketing si comunicare al retailerului de electroIT Altex Romania.

Citeste intregul articol Profil IT - Cristian Moanta, Altex: Nu as cheltui mai mult de 200 euro pentru un telefon mobil


Rui Costa, UPC: Vrem totul intr-un mod simplu si antrenant, ca in viziunea lui Steve

Rui Costa, UPC: Vrem totul intr-un mod simplu si antrenant, ca in viziunea lui Steve"Produsele Apple sunt pozitionate ideal pentru mediul modern in care traim. Toata lumea vrea totul acum, dar intr-un mod simplu si antrenant, exact ca in viziunea lui Steve", afirma Rui Costa, director de online si produse pe segmentul clientilor rezidentiali in cadrul UPC Romania, unul dintre cei mai mari operatori de telecom de pe piata locala.

Cititi intregul articol Profil IT- Rui Costa, UPC Romania: As inventa un gadget care sa se adapteze gandurilor mele

Mihai Barbut, Cosmote: Steve Jobs este un model cum putine exista

Mihai Barbut, Cosmote: Steve Jobs este un model cum putine exista"Sunt fascinat de Apple ca brand de companie si de Steve Jobs ca personalitate. Sunt impresionat de parcursul profesional al lui Steve Jobs si il consider un model de leadership si de forta cum putine exista", afirma Mihai Barbut, directorul diviziei de vanzari si relatii cu clientii in cadrul Cosmote Romania, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata locala.

Cititi intregul articol: Profil IT- Mihai Barbut, Cosmote: Steve Jobs este un model de leadership si de forta cum putine exista


Mircea Strugaru, Alcatel-Lucent: Il admir pentru obsesia perfectiunii

Mircea Strugaru, Alcatel-Lucent: Il admir pentru obsesia perfectiunii"Steve Jobs este managerul preferat pentru modul in care a inventat noi segmente de piata, pentru obsesia perfectiunii si pentru modul in care poate combina cu succes viziunea strategica cu micromanagementul", spune Mircea Strugaru, directorul departamentului de cercetare si dezvoltare de aplicatii din cadrul producatorului de echipamente telecom Alcatel-Lucent Romania.

Citestul intregul articol: Profil IT: Mircea Strugaru, Alcatel-Lucent: As crea un dispozitiv care sa sintetizeze apa potabila din aer


Daniel Nicolescu, ePayment: Il apreciez pentru viziune si curaj

Daniel Nicolescu, ePayment: Il apreciez pentru viziune si curaj"Printre managerii favoriti, daca e sa vorbim despre dezvoltare de produse, ii urmaresc si apreciez pe Steve Jobs si Marty Cagan, atat pentru determinarea de care dau dovada, cat si pentru viziunea lor si pentru curajul de a veni pe piata cu produse care revolutioneaza industrii intregi", afirma Daniel Nicolescu, directorul general al ePayment, cel mai mare procesator de plati online cu cardul de pe piata locala.

Marty Cagan este cofondator al Silicon Valley Product Group si fost manager in companii precum Hewlett-Packard, America Online sau eBay.

Citeste intregul articol Profil IT: Daniel Nicolescu, CEO Gecad ePayment: Primul gadget din viata mea fost un calculator HC

Cristina Sandu, InCrys: Are o carisma incredibila

Cristina Sandu, InCrys: Are o carisma incredibila"Este managerul meu preferat datorita carismei sale incredibile", afirma Cristina Sandu, fondatoarea si in acelasi timp directorul operational al InCrys, companie locala de consultanta si outsourcing software.

Citeste intregul articol: Profil IT-Cristina Sandu, InCrys: Daca banii nu ar avea valoare, as vrea un robot care sa aiba grija de casa

Serban Prejoianu, Gecad Net: Este un etalon in privinta inovatiei

Serban Prejoianu, Gecad Net: Este un etalon in privinta inovatiei"Steve Jobs este un etalon pentru conceptul de inovatie, atat in tehnologie cat si in marketing", declara Serban Prejoianu, directorul general al Gecad Net, companie din grupul Gecad care ofera solutii de securitate informatica.

Citeste intregul articol Profil IT-Serban Prejoianu, CEO Gecad Net: Mi-as dori o casa care se roteste dupa soare

Radu Ciorbea, ZebraPay: A transformat Apple intr-un gigant IT

Radu Ciorbea, ZebraPay: A transformat Apple intr-un gigant IT"Steve Jobs este managerul meu preferat deoarece nu numai ca a salvat compania Apple de la declin, dar a si transformat-o intr-un gigant IT", spune Radu Ciorbea, director general al ZebraPay, compania care furnizeaza terminale de plata instant.

Citeste intregul articol Profil IT - Radu Ciorbea, ZebraPay: As crea un terminal mobil de plati online, care sa fie cat un telefon

Oana Solca, Romtelecom: Apple si Steve Jobs sunt de departe cei mai apreciati de mine

Oana Solca, Romtelecom: Apple si Steve Jobs sunt de departe cei mai apreciati de mine"In ceea ce priveste brandul IT si managerul favorit, Apple si Steve Jobs sunt de departe cei mai apreciati de mine", afirma Oana Solca, sef de propuneri online si dezvoltare web la Romtelecom, unul dintre cei mai mari operatori telecom de pe piata locala.

Cititi intregul articol Profil IT - Oana Solca, Orange: Internetul, un rau necesar