10. Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord

10. Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de NordVenitul mediu disponibil pe cap de locuitor: 17.538 Euro

Un procent de 85% dintre britanici sustin ca au, in medie, mai multe experiente pozitive intr-o zi, decat negative. Populatia din insula dispune, de asemenea, de o speranta de viata ridicata de 81 de ani, iar 97% dintre locuitori spun ca sunt multumiti de calitatea apei potabile.

9. Islanda

9. IslandaVenitul mediu disponibil pe cap de locuitor: 17.538 Euro

Islanda cunoaste un nivel ridicat de participare civica, astfel incat 98% din islandezi considera ca stiu pe cineva pe care ar putea sa se bazeze la nevoie. De asemenea, 97% din populatia Islandei este extrem de multumita de calitatea apelor, iar statul insluar se bucura, totodata, de mai putine particule poluante in aer pe metru cub decat media OECD.

8. Olanda

8. OlandaVenitul mediu disponibil pe cap de locuitor: 19.399 Euro

Olandezii lucreaza doar 1.379 de ore pe an, semnificativ mai putin decat media OECD de 1.776 de ore. Tara lalelelor se bucura, de asemenea, de un grad ridicat de competitivitate in ceea ce priveste sistemul educational si competentele elevilor si studentilor in diverse domenii, la nivelul organizatiei economice internationale, cu un scor de 519, fata de o medie de 497.

7. Danemarca

7. DanemarcaVenitul mediu disponibil pe cap de locuitor: 18.782 Euro

Danemarca are unul dintre cele mai ridicate grade de satisfactie a populatiei in ceea ce priveste nivelul si conditiile de trai, iar 89% dintre danezi spun ca in medie, au mai multe experiente pozitive intr-o zi, decat negative. Danezii stiu, de asemenea, sa mentina un echilibru intre munca si viata persoanala, in conditiile in care numai 2% sustin ca lucreaza zilnic pana tarziu, mult sub media OECD de 9%.

6. Statele Unite ale Americii

6. Statele Unite ale AmericiiVenitul mediu disponibil pe cap de locuitor: 28.917 Euro

Statele Unite se bucura de cel mai mare venit mediu disponibil pe menaj in radnul tarilor OECD, de la 28.917 euro pe an - mult mai mare decat media de 17.502 dolari. Este, de asemenea, una dintre tarile cu cele mai bune conditii de locuit, cu facilitati si standarde inalte de securitate personala.

5. Elvetia

5. ElvetiaVenitul mediu disponibil pe cap de locuitor: 22.874 Euro

Majoritatea (86%) populatiei adulte din Elvetia au cunostinte generale cel putin de nivelul liceului, elevii si studentii acestei tari obtinand un scor (517) aproximativ cu cel al Olandei (519) la programul dimensionare a competitivitatii sistemului educational realizat de OECD. Elvetienii se bucura, de asemenea, de o speranta de viata mai mare de pana la 83 de ani, iar 95% din populatie se declara multumita de calitatea apei si a conditiilor de trai.

4. Norvegia

4. NorvegiaVenitul mediu disponibil pe cap de locuitor: 23.939 Euro

Exista un puternic simt de apartenenta la comunitate si un nivel ridicat de siguranta in Norvegia, unde 93% dintre oameni spun ca exista cineva pe care ar putea sa se bazeze la nevoie. Norvegienii tind, de asemenea, sa aiba un bun echilibru intre munca si viata si doar 3% dintre angajati lucreaza ore foarte tarzii, comparativ cu media OECD de 9%.

3. Canada

3. CanadaVenitul mediu disponibil pe cap de locuitor: 21.454 Euro

Canadienii lucreaza doar 1.702 ore pe an - mai putin decat media OECD - iar rata ocuparii este de 72% din populatia apta de munca. Populatia se bucura, de asemenea, de un nivel ridicat de incluziune sociala si drepturi publice.

2. Suedia

2. SuediaVenitul mediu disponibil pe cap de locuitor: 19.969 Euro

A dispune de o educatie inalta calitativ este extrem de important in Suedia, unde 87% dintre adulti cu varsta cuprinsa intre 25-64 de ani au cel putin diploma de liceu. Suedezii se claseaza, de asemenea, pe primele locuri in ceea ce priveste protectia mediului. Nivelul de particule poluante de aer este de 10 micrograme pe metru cub - considerabil mai mic decat media OCDE de 21 de micrograme pe metru cub. In acelasi timp, 95% din populatie este multumita de calitatea apei potabile.

1. Australia

1. AustraliaVenitul mediu disponibil pe cap de locuitor: 21.980 Euro

Australia se afla pe primul loc pentru al doilea an consecutiv si, potrivit studiului OECD se bucura de dei mai fericiti locuitori din lume, cu un grad ridicat de implicare civica, servicii medicale publice si conditii de locuit. Speranta de viata la nastere in Australia este de 82 ani. Australia are, de asemenea, o medie a prezentei la vot exceptionala de 93% la ultimele alegeri, mult peste media OECD de 72%.