Oltchim

OltchimCombinatul Oltchim Ramnicu Valcea a intrat in insolventa la inceputul acestui an. Raportul preliminar elaborat de administratorii judiciari arata ca Oltchim are datorii de 800 milioane euro si un necesar de 200 milioane euro pentru retehnologizare.

"Presiunea totala pe Oltchim este de 1 miliard de euro. Pe langa datoriile de 800 milioane euro este nevoie de cheltuieli de mediu si de retehnologizare de 200 milioane euro", a spus Varujan Vosganian, ministrul Economiei.


Mechel Targoviste

Mechel TargovisteMechel Targoviste (COS) a intrat in insolventa in a doua parte a lunii februarie.

Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste, cu peste 10.000 de salariati in 1990 si aproximativ 2.000 de angajati in prezent, a fost preluat in 2002 de firma Conares Trading, inregistrata in Elvetia, care a devenit ulterior parte a grupului metalurgic rus Mechel.

Grupul rus a vandut, inainte de intrarea in insolventa, pentru pretul simbolic de 230 de lei (52 euro) cele patru combinate metalurgice pe care le detine in Romania, puternic indatorate, catre firma Invest Nikarom din Bucuresti, controlata de doua persoane cu cetatenie rusa.

Tranzactia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL si combinatele Ductil Steel Buzau, Ductil Steel Otelu Rosu, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste si Laminorul Braila.

Dobrogea Grup

Dobrogea GrupTribunalul Constanta a admis pe 15 februarie cererea de demarare a procedurii de insolventa a Dobrogea Grup SA. Producatorul de produse de panificatie si morarit a solicitat demararea procedurii in acest an, in vederea reorganizarii activitatii companiei. In 2011, Dobrogea Grup a inregistrat afaceri de aproape 230 mil. lei si o pierdere de aproape 4 mil. lei.

Romet Buzau

Romet BuzauGrupul industrial-agricol Romet Buzau, controlat de omul de afaceri Constantin Toma, a intrat in insolventa la inceputul lunii februarie a acestui an. Grup Romet SA a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de peste 600 mil. lei si un profit de 3,8 mil.lei. Datoriile totale ale companiei se ridicau in 2011 la 188 mil. lei. Aromet SA, a doua firma importanta din grup a intrat de asemenea in insolventa la inceputul acestui an.

Oficialii companiei Romet Buzau au explicat, anterior, ca decizia de a cere insolventa societatilor din grup vine ca urmare a problemelor de lichiditati.

FC Universitatea Cluj

FC Universitatea ClujSC Fotbal Cluj Universitatea Cluj SA, societatea care administreaz gruparea din Liga I a intrat in insolventa, avand datorii de zeci de milioane de lei. Anterior cluburile de fotbal Rapid si Gloria Bistrita au intrat in insolventa.