Victor Ponta: Decizia lui Crin este rationala

Victor Ponta: Decizia lui Crin este rationala

"Am aflat despre decizia lui Crin de a se retrage din cursa prezidentiala. Strict politic - era singura varianta rationala, orice altceva insemna doar accentuarea dezastrului sau politic si personal! Dar simt o mare tristete si dezamagire pentru un om care mi-a fost prieten si partener in cel mai spectaculos proiect politic de dupa 89! Am crezut din toata inima ca el putea sa fie un presedinte foarte bun al Romaniei, cu conditia sa pastreze cu orice pret USL si principiile sale fondatoare.", a scris Victor Ponta, pe contul sau de Facebook.

Premierul a adaugat ca "in 2013 , cand principalii sai sfatuitori au devenit domnii Rosca Stanescu, Gusa si Rares Bogdan, i-am spus de zeci de ori ca acesti «consilieri» il vor impinge incet si sigur pe drumul pe care doar Traian Basescu il dorea pentru Crin si pentru PNL - drumul distrugerii USL si al eliberarii spatiului pentru alte persoane care erau de mult pregatite si «acoperite» in diverse laboratoare!". Citeste mai mult aici.

Klaus Iohannis: Retragerea lui Antonescu, gest al unui mare om politic

Klaus Iohannis: Retragerea lui Antonescu, gest al unui mare om politic

"Astazi am vazut un gest al unui mare om politic: Crin Antonescu. Am asistat la un gest unic, in ultimii 24 de ani, facut de un om politic cu o pozitie foarte puternica, foarte bine plasat, care a renuntat la toate acestea pentru a intari partidul", a precizat prim-vicepresedintele demisionar al PNL, Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Iohannis a precizat, de asemenea, ca prin decizia luata, Crin Antonescu a dovedit ca pune interesul partidului si al Romaniei inaintea propriului interes si a propriei cariere politice.

Borbely Laszlo: Este un calcul pragmatic, in urma discutiilor cu PDL

Borbely Laszlo: Este un calcul pragmatic, in urma discutiilor cu PDL

"E un calcul pragmatic. In primul rand, domnul Crin Antonescu, PNL de fapt, a cam pierdut alegerile, a obtinut un rezultat sub asteptari. Au date, sondaje, ca ar avea mai putine sanse sa castige Presedintia. Deci e un calcul al PNL, care, impreuna cu cei de la PDL, cauta un alt candidat, care sa il bata pe candidatul PSD. Probabil ca anuntul vine si dupa discutiile cu PDL", a spus vicepresedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo.

Acesta a adaugat ca, in acest moment, scena politica romaneasca inregistreaza o situatie unica dupa 1990, intrucat mai sunt doar cateva luni pana la alegerile prezidentiale si nu sunt cunoscuti candidatii la Presedintie, potrivit Mediafax.

Valeriu Zgonea: Ce trist... Cine sa-l voteze, daca a destramat USL?

Valeriu Zgonea: Ce trist... Cine sa-l voteze, daca a destramat USL?

"Ce trist! Cine sa-l voteze, daca proiectul USL l-a destramat domnia-sa? Era normal sa nu mai candideze, din punctul meu de vedere nu e o mare pierdere pentru Romania, cred ca este un castig. E treaba domniilor-lor (nr-PNL-PDL) pe cine desemneaza, sa faca ce cred ca dreapta sa se uneasca. (...) Cariera lui politica s-a incheiat in momentul in care a decis sa rupa PNL din USL", a comentat presedintele Camerei Deputatilor.

Presedintele Camerei l-a portretizat pe Crin Antonescu drept "un om instabil", care a fost "eternul candidat" si care "cand s-a apropiat de finish a clacat". "Este o mare greseala ca acest cetatean a ajuns presedintele PNL", a mai spus Valeriu Zgonea, potrivit Mediafax.

Norica Nicolai: Decizia lui Antonescu, inexplicabila. Voi discuta cu el

Norica Nicolai: Decizia lui Antonescu, inexplicabila. Voi discuta cu el

"Decizia lui Crin Antonescu este inexplicabila si nu vreau sa fac niciun comentariu inainte de a avea o discutie cu el, lucru care se va intampla, luni, in Biroul Politic National. Fiecare are filosofia propriei atitudini. Nu stiu ce a generat atitudinea lui Crin Antonescu si, pentru binele PNL, ma feresc sa fac comentarii in buna traditie romaneasca", a declarat vicepresedintele PNL, Norica Nicolai.

Ea a adaugat ca "PNL va avea un Congres care va lua decizii legate de candidatul la Presedintie si de functia de presedinte al partidului", noteaza Mediafax.