Cluj-Napoca: Blocuri de 9 etaje si micul Tetarom la Urbanism

O societate privata vrea blocuri cu 90 de apartamente in Andrei Muresanu, iar primaria pregateste un centru de afaceri cu hale pe Dealul Lomb, in locul cartierului prevazut initial, scrie Ziua de Cluj.

Membrii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU) au avut de analizat in prima sedinta din 2012 doar 10 proiecte, plus unul surpriza, neanuntat prin ordinea de zi, respectiv propunerile pentru centrul de afaceri din Dealul Lomb.

Iasi: Prima impadurire a terenurilor agricole, terminata in decembrie

Iasi: Prima impadurire a terenurilor agricole, terminata in decembrieLa finalul lunii trecute, proprietarii de terenuri agricole din Iasi, atat persoane fizice si firme, cat si administratii locale, si-au depus cererile prin care pot obtine de la Uniunea Europeana fonduri nerambursabile pentru impadurirea terenurilor agricole, scrie Buna Ziua Iasi.

Urmatoare sesiune se va desfasura, potrivit noului calendar al Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), in luna martie, cand vor fi alocate fonduri in valoare totala de 44 milioane euro.

Arad: Facturile de incalzire din blocurile reabilitate termic s-au redus la jumatate

Arad: Facturile de incalzire din blocurile reabilitate termic s-au redus la jumatateBeneficiile de care se bucura asociatiile de locatari care au ales sa reabiliteze termic un numar de 17 blocuri din municipiu sunt prezentate de conducerea Uniunii Locale a Asociatiilor de Locatari la sase ani de la debutul programului, scrie Glasul Aradului.

Prevazuta diminuare a cheltuielilor de intretinere cu circa 40 de procente a ajuns si la 50 de procente in cazul mai multor asociatii de proprietari care au reusit pana in prezent sa beneficieze de programe de reabilitare conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului numarul 18.

Constanta: Incep lucrarile la cartierul Henri Coanda

Regia Autonoma de Exploatare a Domeniului Public si Privat Constanta a atribuit contractul pentru „Lucrari de constructii montaj, inclusiv serviciul de proiectare aferente obiectivului Campus Social Henri Coanda, Zona I” societatii Shapir Structures SRL, scrie publicatia Telegraf.

Initial, valoarea contractului era de 37,2 milioane lei, insa dupa licitatia organizata in luna septembrie 2011, acesta a fost atribuit la valoarea de 40,9 milioane lei.