Un nou presedinte si un nou CEO

Un nou presedinte si un nou CEOJeffrey H. Schwartz va fi inlocuit de Walter C. Rakowich, fost Presedinte si Chief Operating Officer al companiei, care va ocupa functia de Chief Executive Officer., iar Stephen L. Feinberg, administratorul principal, isi va asuma rolul de Presedinte al Consiliului de Administratie.

"Pe fundalul problemelor semnificative cu care se confrunta economia din cauza pietei creditelor si a efectului negativ asupra conditiilor de afaceri din intreaga lume, Walt vine cu o experienta solida in domeniul imobiliar. Impreuna, echipa de management este pregatita sa faca alegerile dure care se impun pentru a raspunde conditiilor actuale de pe piata astfel incat sa isi pastreze pozitia de lider de piata”, a declarat Stephen L. Feinberg (foto).

Rakowich a fost Presedinte si Chief Operating Officer al ProLogis, din 2005 pana in prezent. Anterior, a fost Chief Financial Officer din 1999 pana in 2004 si Director Regional pentru zona Mid Atlantic intre 1995 si 1998. Inainte de a se alatura companiei ProLogis, Rakowich a detinut mai multe functii in cadrul Trammell Crow Company din Los Angeles, dupa absolvirea MBA-ului la Harvard Business School.

„Credem ca pretul actual al actiunilor este semnificativ sub adevarata valoare a companiei, insa ne dam seama ca trebuie sa dovedim acest lucru prin actiuni si nu prin vorbe”, a afirmat Rakowich.

ProLogis a anuntat ca intentioneaza sa finalizeze proiectele de dezvoltare in curs de derulare in prezent, insa nu preconizeaza nici o actiune noua de dezvoltare in viitorul apropiat si nu va cauta sa intre pe piete noi pana cand conditiile nu se imbunatatesc si nu revin lichiditatile.

In ce consta noua strategie a ProLogis

In ce consta noua strategie a ProLogisProLogis a anuntat ca intentioneaza sa finalizeze proiectele de dezvoltare in curs de derulare in prezent, insa nu preconizeaza nici o actiune noua de dezvoltare in viitorul apropiat si nu va cauta sa intre pe piete noi pana cand conditiile nu se imbunatatesc si nu revin lichiditatile.

De asemenea, Consiliul de Administratie a fixat o noua tinta privind dividendul anualizat de un dolar pe actiune pentru anul 2009, ca urmare a conditiilor de pe piata si cerintelor de distributie REIT.

Noua rata a fost calculata in urma revizuirii nivelului de 2,28 dolari pe actiune anuntat anterior pentru 2009 si reprezinta o reducere de 52% de la rata de 2,07 dolari pe actiune declarata in 2008. Aceasta masura va permite companiei sa retina capital suplimentar, care va fi utilizat pentru rambursarea datoriilor si intarirea situatiei financiare.

Compania a mai comunicat ca, pentru a reactiona la climatul economic dur, va reduce in viitorul apropriat cheltuielile generale si administrative cu un procent de 20 pana la 25%, prin asocierea masurilor de reducere a numarului de angajati cu reducerea costurilor de business.

„Evident, pietele de credite si conditiile generale de pe piata ne arata clar ca trebuie sa reducem semnificativ cheltuielile”, a declarat William E. Sullivan, Chief Financial Officer, adaugand ca in momente dificile este nevoie de alegeri dificile, precum planul de reducere a cheltuielilor.



Detaliile planului, discutate la intalnirea cu investitorii

Detaliile planului, discutate la intalnirea cu investitoriiCompania si-a detaliat planurile intr-o intalnire cu investitorii care a avut loc la The New York Palace pe 13 noiembrie.

ProLogis a precizat ca toate declaratiile referitoare la performanta operationala, evenimentele sau dezvoltarile pe care le astepta sau anticipeaza ca se vor produce in viitor – inclusiv declaratiile referitoare la chirii si cresterea nivelului de ocupare, activitatea de dezvoltare si schimbarile in vanzari sau volumul de contributie al proprietatilor dezvoltate, conditiile generale din zonele geografice in care opereaza si disponibilitatea capitalului in fondurile de proprietate existente sau noi – sunt declaratii cu caracter previzional si nu sunt o garantie a performantei viitoare.

„Unii dintre factorii care pot afecta rezultatele si realizarile includ, dar nu se limiteaza la: 1. climatele economice nationale, internationale, regionale si locale, 2. schimbarile de pe pietele financiare, ratele dobanzilor si cursurile de schimb valutar; 3. concurenta sporita sau neanticipata pentru proprietatile noastre; 4. riscurile asociate achizitiilor; 5. mentinerea statutului de trust de investitii imobiliare (REIT); 6. disponibilitatea finantarii si capitalului, 7. modificarile la nivelul cererii de proprietati dezvoltate si 8. factorii suplimentari mentionati la "Item 1A-Risk Factors" din Raportul Anual al ProLogis din Formularul 10-K pentru exercitiul financiar incheiat la 31 decembrie 2007”, se arata in comunicatul companiei.

ProLogis este cel mai mare proprietar, manager si dezvoltator de spatii de depozitare si distributie, cu operatiuni pe 136 piete din America de Nord, Europa si Asia. Societatea detine 40,8 miliarde de dolari de active, in proprietate, administrare si aflate in curs de dezvoltare, care includ 51 milioane mp, in 2.898 proprietati, la 30 septembrie 2008. Cu sediul in Denver, Colorado, ProLogis are peste 1.500 de angajati in intreaga lume.