3 / 5

Cine mai cumpara terenuri in 2009

Intr-o perioada in care preturile sunt in scadere, terenurile nu mai par o investitie sigura. Daniel Negrea, de la ImmoLand, spune ca acum o solutie poate fi tatonarea pietei, atat timp cat proprietarul nu este nevoit sa vanda sau nu este angrenat intr-o achizitie imobiliara, conditionat de vanzarea terenului.

“Atunci cand te decizi sa cumperi un teren, un factor important este intuirea dezvoltarii acelei zone, pentru ca o astfel de achizitie nu se bazeaza pe regula: Vazut-Placut-Cumparat ! Daca investitia intr-o teren este privita ca o alternativa a depozitelor bancare, atunci amplasamentul este cel mai important factor, ce va decide ulterior daca investitia este sau nu profitabila pe viitor. Primul pas ar trebui sa fie aflarea zonelor in care evolutia preturilor va pastra un trend ascendent, pentru ca un teren fara utilitati, intr-o zona marginasa, fara infrastructura, va avea un pret pe masura lipsurilor”, a explicat directorul ImmoLand.

Alti cumparatori pot fi fondurile de investitii, marii dezvoltatori, in special cei mai putin afectati de criza economica, spune Costin Lazar, de la Neoland, subliniind ca acestia pot achizitiona acum terenuri care anul trecut erau cu 20-30% mai scumpe.

De aceeasi parere este si Mihai Astratinei, de la GVA ASCO Properties, care afirma ca investitorii cu posibilitatea de a investi si dezvolta proiecte in aceasta perioada, vor putea face economii importante fata de ultimii ani si, totodata, vor putea livra proiectul pe piata spre finalul crizei, cand cererea se va redresa.

“In mod sigur vom asista la achizitii de terenuri anul acesta, deoarece pe piata exista investitori care dispun de lichiditati si asteapta sa speculeze situatia”, a mentionat Astratinei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri