Cum ramai proprietar al masinii dupa ce ai fost executat de firma de leasing

Cum ramai proprietar al masinii dupa ce ai fost executat de firma de leasingNoul cod civil interzice firmelor de leasing sa ceara clientilor rau-platnici sa achite intreaga valoarea a finantarii, inclusiv dobanzile, asa cum se intampla pana acum.

In plus, noua legislatie da clientului posibilitatea de a ramane in proprietatea bunului chiar si dupa ce a fost executat silit. Clientul poate cere si returnarea unei parti din ratele deja platite.

Noul cod civil confera clientilor firmelor de leasing mai multe drepturi importante care avantajeaza in primul rand debitorii ajunsi in situatia de a nu mai putea plati ratele, scrie Capital.

India nu-i ca Romania: regii asfaltului dau bani ca sa castige contracte

India nu-i ca Romania: regii asfaltului dau bani ca sa castige contracteIn India se construiesc 2 kilometri de autostrada pe zi, in vreme ce in Romania - doar 160 de metri. Mai mult, batalia pe contractele de infrastructura rutiera dintre firmele indiene de constructii este atat de dura incat antreprenorii au ajuns sa plateasca ei din buzunar comisioane catre bugetul de stat pentru a-si spori sansele la licitatiile de lucrari, relateaza Finantistii.ro.

India semneaza contracte de constructie de autostrazi intr-un ritm record si reuseste, totodata, sa reduca povara financiara a contribuabililor, intrucat constructorii nu mai cer subventii de la buget, ci dimpotriva, au ajuns sa ofere ei comisioane Guvernului

Taxa Robin Hood pe profitul petrolistilor

Taxa Robin Hood pe profitul petrolistilorSuprataxarea profiturilor realizate de companiile petroliere revine in discutie in Romania, in contextul in care Petrom a afisat un profit net de 887 milioane de euro, cel mai mare din toate timpurile, si dupa ce benzina s-a scumpit in Romania cu 93% din 2009 pana acum, iar motorina cu 68%, mult peste scumpirile din Uniunea Europeana, scrie Jurnalul National.

„Ar trebui sa ne gandim la o suprataxare a profitului companiilor petroliere”, a cerut ieri Dan Sova, purtatorul de cuvant al PSD. El a adaugat ca profitul anuntat de Petrom arata ca „in niciun caz” compania respectiva nu se afla intr-o situatie dificila.

Cum poate scapa statul din menghina FMI-banci

Cum poate scapa statul din menghina FMI-banciRomania ar putea depasi, macar in parte, problemele financiare, daca ar lansa obligatiuni pentru populatie, la fel cum a facut-o pana in 2005, afirma oamenii de afaceri citati de DailyBusiness.ro. Statul ar impusca doi iepuri dintr-o data.

Pe de o parte, ar face rost de bani fara sa mai depinda de banci si FMI, si asta pentru ca fiind garantate, titlurile s-ar vinde bine. Pe de alta, ar scoate la lumina macar o parte din "economia neagra".

De ce e buna asigurarea casei

De ce e buna asigurarea caseiLocatarii din Dancu, afectati de explozia produsa sambata dimineata, sunt obligati sa doarma la rude si in perioada urmatoare. Pentru redarea in folosinta a blocului, Inspectoratul in Constructii a cerut realizarea unei expertize tehnice, scrie Evenimentul Zilei.

"Umblam dupa experti atestati, desi nu este strict treaba noastra, ci a asociatiei de proprietari. Am discutat cu cativa experti si ne-au cerut 100.000 de lei pentru expertiza si proiect tehnic", a declarat Gheorghe Stefurac, primarul localitatii.