Radu Florescu: Sa mergi din esec in esec fara a-ti pierde entuziasmul

Radu Florescu: Sa mergi din esec in esec fara a-ti pierde entuziasmulAm selectat pentru dumneavoastra cinci dintre cele mai interesante sfaturi din cele mai recente emisiuni, invitandu-va totodata sa urmariti, in fiecare miercuri, Start-Up Wall-Street.ro, la Radio Lynx.

Radu Florescu (51 de ani) este fiul unui celebru profesor roman stabilit in America dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, dar care in 1990, dupa terminarea studiilor si mai multi ani de lucru ca trader pe Wall Street, a hotarat sa vina in Romania ca urmare a evenimentelor din decembrie 1989.

„Exista o structura potrivita pentru antreprenoriat, dar care exista si aici (in Romania – n.r.). Insa mai importanta este mentalitatea. SUA este o tara construita prin antreprenori, Henry Ford, J.P. Morgan. Ei au fondat o afacere, iar afacerile lor au devenit cele mai mari din lume. Dar este un lucru care tine de mentalitate, mai putin de structura. Structura este necesara, dar pornim de la mentalitate”, explica Radu Florescu.

Citatul preferat al antreprenorului de origine americano-franceza, este „Sa mergi din esec in esec fara a-ti pierde entuziasmul, acesta este succesul”, o fraza care apartine fostului premier britanic Winston Churchill.


Octavian Badescu: Nu profitul este partea esentiala, trebuie sa existe o planificare zilnica

Octavian Badescu: Nu profitul este partea esentiala, trebuie sa existe o planificare zilnica Octavian Badescu are peste 10 ani de experienta manageriala si propriul business in domeniul curieratului. S-a lansat in antreprenoriat in 2007, iar astazi tinteste afaceri de 1,5 milioane de euro cu Sameday Courier.

„Afacerile nu trebuie facute neaparat singur. Sunt fan al parteneriatelor in general. Mai mult realizezi impreuna decat separat”, a remarcat Octavian Badescu.

El a estimat ca peste 80% dintre afaceri dau faliment din cauza cash-flow-ului. „Nu profitul este partea esentiala, trebuie sa existe o planificare zilnica. Trebuie imprimat un stil axat pe costuri cat mai mici, iar secretul business-ului a fost axarea pe componenta variabila a costurilor”, potrivit lui Badescu.


Adrian Florea:antreprenorii nu trebuie sa uite ce ii motiva

Adrian Florea:antreprenorii nu trebuie sa uite ce ii motiva Adrian Florea, fondatorul firmei de training si consultanta Trend Consult Romania, deschisa in anul 2000, a fost invitatul emisiunii despre antreprenoriat Start-Up Wall-Street.

Inainte de a intra in antreprenoriat, Adrian Florea a lucrat in vanzari la Reuters Romania. "Primele idei antreprenoriale au aparut intre examenul de bacalaureat si cel de admitere, cand am mai facut o tura prin Bulgaria, apoi in Ungaria pentru a face rost de bani sa vin la Bucuresti. Duceam sticle in Bulgaria, iar cu banii obtinuti acolo aduceam televizoare din Ungaria. Am ajuns chiar sa vand cartofi in piata in primul an de facultate ca sa-mi finantez venirea la Bucuresti din Craiova", povesteste Florea.

"Avand in vedere norii amenintatori din mediul de afaceri, antreprenorii nu trebuie sa uite ce ii motiva si ce ii punea in miscare la inceput de drum. Sa nu uite emotia si curajul de la inceput. De cate ori fac acces la acea stare mentala, vor vedea cat de puternica este in termeni de resurse si cat de folositoare poate fi in depasirea amenintarilor si a fricii. Daca se lasa coplesiti de frica si de amenintari, iar tot ce fac este defensiv, doar ca sa supravietuiasca, atunci mentalitatea de supravietuitor nu asigura progresul", a explicat fondatorul Trend Consult Group.


George Lemnaru: Cred ca fiecare antreprenor are un mic dezechilibru

George Lemnaru: Cred ca fiecare antreprenor are un mic dezechilibruPe segmentul de jocuri online apar tot mai multi tineri care vor sa lanseze produse, fara experienta, dar sunt foarte bine pregatiti, a declarat in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street, George Lemnaru (30 de ani), cofondatorul jocului international de strategie politica, economica si militara eRepublik.

“Voiam sa creez ceva extraordinar. De ce? Cred ca fiecare antreprenor are un mic dezechilibru. Trebuie sa fii putin dezechlibrat. Cred ca pentru a avea acea foame de rezultate, trebuie sa ai o anumita ambitie sau frustrare de a reusi, de a face mai mult decat au realizat parintii sau cei din jurul tau. A doua conditie este sa fii putin nebun. Sa iti zici ca poti sa creezi si sa ai curajul sa faci ceva mai tare decat este acum si pe care oamenii il pot folosi. Dupa cum spunea si Steve Jobs <<Stay hungry. Stay foolish>>”, explica Lemnaru.


Cristian Stefanescu: Fiti pregatiti sa munciti si 20 de ore pe zi!

Cristian Stefanescu: Fiti pregatiti sa munciti si 20 de ore pe zi!La 32 de ani, Cristian Stefanescu isi traieste visul: a renuntat la viata de corporatist pentru a se dedica in totalitate unei afaceri-pilot in Romania.

Pe 10 aprilie 2012, Stefanescu a pus Romania pe harta Subway. Inca de la deschidere, restaurantul a fost asaltat de clienti – tineri, corporatisti din zona sau turisti, cu totii curiosi sa guste din sanvisurile, salatele, tortillas, fursecurile, chipsurile sau bauturile preparate pe loc.

“Fiti pregatiti sa munciti si 20 de ore pe zi!”. In loc de 10 angajati, cat planuise initial pentru restaurantul de 150 mp, Stefanescu are acum 42 de salariati. De aceea, el i-a sfatuit pe toti cei care vor sa demareze un astfel de business sa fie pregatiti pentru orice fel de situatii neprevazute.
„Sa gaseasca o locatie, sa ia in calcul neaparat si cheltuielile proprii, fiindca in planul de afaceri niciun antreprenor nu ia in considerare si propriul salariu”, a subliniat Stefanescu.

In plus, el considera ca un francizat Subway, ca orice antreprenor de altfel, trebuie sa fie dedicat 100% afacerii pe care a pornit-o. „Sa fie pregatiti sa munceasca 20 de ore pe zi” le-a transmis Stefanescu celor interesati sa devina francizati Subway.