Mavenhut, de la 0 la 550.000 euro

Mavenhut, de la 0 la 550.000 euroMavenhut, companie fondata de Bobby Voicu, Cristi Badea si dezvoltatorul Elvis Apostol, s-a remarcat in 2012 reusind sa atraga investitii in valoare de 550.000 de euro in doar noua luni.

Unul dintre proiectele ce “au prins” pe Facebook este Solitaire Arena. “Daca exista un singur motiv pentru care insist ca echipele de fondatori sa plece la diferite acceleratoare, acesta e: timp de 3 luni nu veti face altceva. Veti visa proiectul vostru, veti respira proiectul vostru. Iar 3 luni de coabitare (!locuit impreuna!) iti arata clar daca te poti intelege cu partenerii tai pe o perioada mai lunga de timp”, scrie Bobby Voicu, unul dintre cei mai vechi blogeri din Romania, pe pagina sa personala.

Citeste intreg articolul privind investitiile in Mavenhut pe pagina sa personala.

Zonga, un "Spotify autohton"

Zonga, un "Spotify autohton"Zonga este proiectul de muzica al lui Sergiu Biris, fondator Trilulilu.ro, cea mai mare platforma video/audio autohtona. Antreprenorul a lansat la inceputul anului trecut Zonga, un “Spotify autohton” pe care poti asculta muzica de la cele mai mari case de discuri din Romania si de pe plan international. In toamna lui 2012 Vodafone a intrat in actionariatul Zonga, serviciu ce poate fi accesat atat de pe terminale mobile cat si in varianta Web, contra unui abonament lunar.

Internationalul Tjobs.ro

Internationalul Tjobs.roTjobs.ro, serviciu lansat la Targu Mures in 2008, a atras in 2011 o investitie internationala din partea lui Alexis Bonte (actionar si la Trilulilu.ro si Republik) si Andreas Cser precum si din partea Fundatiei Post-Privatizare. Ceilalti doi actionari sunt Calin Stefanescu (CEO) si Sebastian Niezgoda (CFO). Reteaua include peste 500 de agentii de recrutare, capacitatea acestui sistem fiind de aproximativ 2 milioane de CV-uri. Platforma realizeaza constant studii si sondaje despre locurile de munca din afara Romaniei, la care au acces si romani.

Goodmomming.com, pentru cresterea stiintifica a copilului

Goodmomming.com, pentru cresterea stiintifica a copiluluiGoodmomming.com este un proiect romanesc ce asista mamele in cresterea/educarea pe baze stiintifice copiilor. Proiectul a fost premiat in cadrul conferintei How to Web din 2012. Proiectul este condus de de Cristian Constantin Olarasu impreuna cu Bogdan Vasilescu, Bogdan Zaharescu si Dan Moraru.

Goodmomming.com se adreseaza in special pietei din State.

Appscend, dezvoltator aplicatii autohton

Appscend, dezvoltator aplicatii autohtonSebastian Vaduva (26 ani) este unul dintre cei trei tineri antreprenori care au pus bazele Appscend, o companie locala dedicata aplicatiilor mobile. Fondata in 2011 de Sebastian Vaduva, Andrei Marinescu si Gabi Dobocan, Appscend este o companie dedicata aplicatiilor mobile pentru iOS si Android.

Cei trei actionari ai Appscend, toti in varsta de 26 de an, sunt absolventi ai Facultatii de Electronica din cadrul Politehnicii. La acestia se adauga, ca actionar minoritar, Peter Barta, director executiv al Fundatiei Post Privatizare, care a investit cateva zeci de mii de euro in proiect.Wall-Street.ro a fost una dintre primele publicatii care a remarcat potentialul pe care il au tinerii si a scris un material amplu despre planurile lor.