Tot timpul m-a fascinat ideea de a folosi (mai des) o tableta grafica, in ciuda lipsei ingrijoratoare de talent pe care o am. M-am “jucat” de-a lungul timpului cu mai multe marci de tablete insa pentru prima oara am fost fascinat de Wacom Intuos 3. Cu toate acestea, o facilitate mi-a lipsit intotdeauna – o conexiune wireless buna.

Daca detii una dintre tabletele dinainte de Intuos 5, stii EXACT la ce ma refer – in special pe Windows. Tableta Wacom Intuos Pro merge perfect atunci cand este fizic conectata, dar ce se intampla cu conexiunea wireless? Da, era o facilitate excelenta atunci cand functiona, dar bazandu-ma pe experienta mea (si nu numai), se intampla rar sa mearga cum te-ai astepta.

Wacom Intuos Pro: probabil cel mai mare avantaj

Noua tableta grafica Intuos Pro M a invatat din greselile trecutului si s-a distantat de design-ul BlueTooth catre unul WiFi care actioneaza ca un mouse sau keyboard wireless. Chiar daca nu este tocmai placut sa renunti la un port USB pentru transmitatorul wireless, “premiul cel mare” merita din plin – este prima tableta grafica ce ofera cu adevarat conexiune wireless fara intreruperi sau nervi suplimentari. Chiar si pe Windows.

Deci primul comentariu despre tableta ar fi “daca aveti nevoie de o conexiune wireless care sa mearga cu adevarat, aceasta este!” Al doilea comentariu ar fi “da, este scumpa”! Costa putin peste 1.600 de lei la evoMAG.ro, astfel incat o sa presupun ca va fi folosita in primul rand de profesionsti si abia apoi de pasionati.

Pe langa wireless, vei primi o tableta care functioneaza intr-o maniera similara cu predecesorul model – zona de desenat este aproximativ la fel de mare si numarul butoanelor si rotita sunt la fel. Modelul este ceva mai greu si suprafata de scriere este cu 5% mai mare, insa butoanele sunt dispuse placut si aduce o facilitate excelenta – touch-ul.

In aceasta era in care aproape toate electronicele raspund la atingere, o zona care inca nu beneficia de aceasta facilitate erau tabletele grafice. Pana de curand nu existau prea multe modele care sa raspunda (satisfacator) atingerii cu degetul, si a te folosi de un pix electronic nu este acelasi lucru. In acest model poti schimba modul de lucru, de la pix la un touch pad clasic, similar cu cel din pad-ul Macbook Pro.

Punctul slab al tabletei grafice Wacom

Poate unica problema pe care o am cu aceasta tableta noua, comparat cu predecesorul model, este ca “s-au pierdut” etichetele LED care iti spuneau ce optiuni ai oferit butoanelor – era o facilitate buna, utila, la care din motive necunoscute mie s-a renuntat. In afara de acest lucru, totul pare excelent – si te-ai si astepta la asta, avand in vedere pretul deloc mic. Imi place spatiul suplimentar intre taste, mult mai putin inghesuite decat in versiunea anterioara si suprafata arata, se misca si se simte mai bine. Aceste facilitati, cuplate cu un wireless care merge perfect ma face sa recomand tableta grafica Wacom.

Wacom Intuos Pro

Cateva concluzii legate de Wacom Intuos Pro

Daca esti insa multumit(a) de tableta ta grafica si nu ai nevoie de wireless sau touch, atunci probabil nu ai niciun motiv sa faci upgrade. Daca insa nu ai nicio tableta grafica sau ai una (prea) veche, atunci acesta este un upgrade bun – in special daca esti obisnuit cu o tableta traditionala si nu te poti desprinde usor de dorinta de a te folosi de degete.

Tableta este foarte utila in retusarea imaginilor in Photoshop, sa creezi masti complexe, HDR, dodge & burn si in Adobe Photoshop Lightroom, de asemenea. Este mult mai usor si mai natural decat sa folosesti un mouse si te obisnuiesti sa retusezi/adaugi elemente grafice extrem de usor, pana la punctul in care nu te vei mai putea descurca cu traditionala tastatura/mouse. Faptul ca are wireless face lucrul pe drum usor, alaturi de laptop.

Vezi toate detaliile tehnice ale tabletei pe evoMAG.ro, pretul tabletei grafice fiind de 1.607 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri