10. Florentina Vizinteanu, BCR Viata VIG

10. Florentina Vizinteanu, BCR Viata VIGFlorentina Vizinteanu (foto) a preluat functia de director general al BCR Asigurari de Viata la inceputul anului 2006.

Anterior, Florentina Vizinteanu a detinut postul de director general al Omniasig Asigurari de Viata.

BCR Asigurari de Viata VIG, in cifre:

Prime Brute Subscrise (PBS) in S1 2011:
167 milioane lei

9. Florin Golovatic, Uniqa Asigurari

9. Florin Golovatic, Uniqa AsigurariFlorin Golovatic (foto) a fost numit presedinte al directoratului si CEO al Uniqa Asigurari de catre Consiliul de Supraveghere al companiei, la inceputul lunii august a anului curent. In perioada decembrie 2010 – iulie 2011, Golovatic a facut parte din Directoratul Uniqa Asigurari de viata.

Golovatic (41 de ani) a activat timp de peste 10 ani in compania de consultanta si audit KPMG Romania ca director audit - institutii financiare.

In cadrul acestui departament, s-a ocupat in special de coordonarea activitatilor de furnizare a serviciilor profesionale catre companii de asigurari, societati de administrare a fondurilor de pensii private si a fondurilor de investitii, societati de investitii financiare si companii de leasing si alte companii financiare nebancare.

Uniqa Asigurari, in cifre:

PBS in S1 2011: 200 milioane lei

8. Adrian Marian, Generali Romania

8. Adrian Marian, Generali RomaniaGenerali Romania, societate formata in urma fuziunii prin absorbtie dintre Generali Asigurari si Ardaf, va fi condusa de Adrian Marian (foto). Acesta are o experienta de peste 15 ani in cadrul Generali Asigurari, ultima pozitie ocupata fiind cea de director General adjunct.

Pana in prezent, Generali Asigurari a fost condusa de Maria Kovarova, care ramane in Consiliul de Supraveghere al noii companii de asigurare, iar Ardaf de Uma Stanislav.

Generali Asigurari, in cifre:

PBS in S1 2011: 201 milioane lei

7. Mihail Tecau, BCR Asigurari VIG

7. Mihail Tecau, BCR Asigurari VIGIncepand cu 1 octombrie 2006, Mihail Tecau (foto) a preluat functia de presedinte al companiei BCR Asigurari.

Mihail Tecau a detinut functii in cadrul companiei Allianz-Tiriac precum si la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) unde, in ultimii 5 ani, a ocupat succesiv functiile de director, director general si secretar general al Comisiei.

BCR Asigurari, in cifre:

PBS in S1 2011:
232 milioane lei

6. Cornelia Coman, ING Asigurari de Viata

6. Cornelia Coman, ING Asigurari de ViataCornelia Coman (foto) a preluat de la 1 octombrie 2008 functia de director general al ING Asigurari de Viata Romania, inlocuindu-l pe Bram Boon, dupa ce, din 2006 pana in prezent, ea a ocupat postul de director general adjunct al companiei.

Coman are 33 de ani si a inceput cariera in cadrul ING in anul 1999. Din 2006 si pana in octombrie 2008, ea a ocupat pozitia de director general adjunct al ING Asigurari de Viata Romania, dar a preluat si responsabilitati comerciale si de dezvoltare a parteneriatelor cu banci si brokeri.

Ea este si membru al consiliului de administratie al ING SAFPAP.

ING Asigurari de Viata, in cifre:

PBS in S1 2011:
272,7 milioane de lei

5. Sanda Nicoara, Groupama Asigurari

5. Sanda Nicoara, Groupama AsigurariSanda Nicoara (foto), in varsta de 52 de ani, a trecut la conducerea Groupama Asigurari in toamna anului 2010, inlocuindu-l pe Denis Rousset.

Anterior, Nicoara a detinut pozitia de director operatiuni si director general adjunct al Groupama Asigurari.

Groupama Asigurari, in cifre:

PBS in S1 2011: 351 milioane de lei

4. Mariana Diaconescu, Asirom VIG

4. Mariana Diaconescu, Asirom VIGMariana Diaconescu (foto) a fost numita la conducerea Asirom VIG in luna mai a acestui an, dupa plecarea lui Boris Schneider.

Din 2005 si pana in acel moment, Diaconescu a ocu­pat postul de vicepresedinte al Asirom.

Asirom VIG, in cifre:

PBS in S1 2011:
369 milioane lei

Sursa foto: 1asig.ro

3. Constantin Marica, Omniasig VIG

3. Constantin Marica, Omniasig VIGConstantin Marica (foto), vicepresedinte Omniasig VIG, asigura conducerea companiei incepand cu data 1 iulie 2011, dupa demisia fostului director general Constantin Toma.

Pentru pozitia de CEO-Presedinte Directorat, din partea actionarilor (Vienna Insurance Group) a fost numit domnul Artur Borowinski. In prezent, se asteapta avizul din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor pentru aceasta numire. Borowinski face parte din Consiliul de Supraveghere al companiilor membre Vienna Insurance Group din Romania din anul 2010.

Pana la momentul avizarii de catre CSA a lui Borowinski, Constantin Marica asigura interimatul conducerii companiei.

Omniasig VIG, in cifre:

PBS in S1 2011:
433,1 milioane de lei


Sursa foto: XPRIMM Tv

2. Rangam Bir, Allianz-Tiriac Asigurari

2. Rangam Bir, Allianz-Tiriac AsigurariRangam Bir (foto), in varsta de 39 de ani, se afla la conducerea companiei Allianz-Tiriac din luna mai 2010, dupa ce pe data de 1 a lunii Cristian Constantinescu s-a retras din aceasta pozitie detinuta in cadrul companiei.

Managerul Allianz Tiriac a preluat de curand si postul de presedinte al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), organizatia de profil care reprezinta interesele jucatorilor din domeniu.

Bir, de origina indiana, a exercitat anterior diverse functii de management in cadrul grupului Allianz intre care pe cele de vicepresedinte, Regional Chief Business Officer - Allianz New Europe (2006-2010), vicepresedinte, director Asigurari de Viata si Sanatate/Vanzari si Marketing - Allianz Europa Centrala si de Est (2004-2005), manager Proiecte Strategice - Allianz Europa Centrala si de Est (2002-2004).

Allianz-Tiriac Asigurari, in cifre:

PBS in S1 2011
: 460,3 milioane de lei

1. Radu Mustatea, Astra Asigurari

1. Radu Mustatea, Astra AsigurariRadu Mustatea (foto), director general Astra Asigurari, a preluat functia in cadrul companiei in cepand cu 1 iunie 2006.

Mustatea a fost numit initial director general interimar de catre Dan Adamescu, proprietarul companiei, dupa ce anterior ocupase functia de de director de vanzari al companiei.

Astra Asigurari, in cifre:

PBS in S1 2011:
559 milioane de lei