Amazon

AmazonAmazon.com a inregistrat o erodare pana la 142 milioane dolari, sau 32 centi/actiune, a profitului net din al doilea trimestru, din cauza declinului pe zona de jocuri video, dar si pe fondul costurilor cu procesele din instanta, scrie Wall Street Journal.

In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase un profit net de 158 milioane dolari, sau 37 centi/actiune.

Veniturile au crescut cu 14%, la 4,65 miliarde dolari, sub estimarile analistilor, de 4,69 miliarde dolari. Excluzand fluctuatiile valutare, veniturile au urcat cu 20% in perioada analizata.

Amazon mizeaza pe venituri in al treilea trimestru intre 4,75 miliarde dolari si 5,25 miliarde dolari.

Dezamagire: Microsoft, profit in scadere cu 29%



eBay

eBayCompania americana de licitatii prin Internet eBay Inc. a afisat un profit net de 327,3 milioane dolari, sau 25 centi/actiune, in al doilea trimestru din 2009, peste estimarile analistilor.

In perioada similara din 2008, eBay afisase un profit net de 460 milioane dolari, sau 35 centi pe actiune.

In trimestrul analizat, valoarea totala a bunurilor vandute, excluzand autovehiculele, a scazut cu 10%, dupa o scadere cu 16% in primele trei luni ale anului.

Excluzand articlele exceptionale, eBay a avut castiguri de 37 centi/actiune, in timp ce analistii chestionati de Reuters estimasera castiguri de 36 centi/actiune.

Veniturile au scazut cu 4%, la 2,1 miliarde dolari. Analistii de pe Wall Street se asteptau la o scadere a veniturilor cu 9%, sau 1,99 miliarde dolari.

Compania de licitatii online a anuntat ca se asteapta la castiguri ajustate per actiune de intre 34 si 36 centi in trimestrul urmator, in timp ce analistii asteapta castiguri de 35 centi/actiune.

Cititi si Gigantii din IT&C, adapostiti de criza: Profituri in crestere