1. Arena fermierilor (Farmers Field) Los Angeles, SUA

Aceeasi publicatie propune o lista a celor mai grandioase noua stadioane neconstruite pana acum. Desi se afla in stadiul de proiect este posibil ca unele dintre acestea sa nu fie niciodata ridicate, insa cu putin noroc, o buna sincronizare si o finantare pe masura ar putea, de ce nu, sa gazduiasca cele mai importante competitii sportive si, bineinteles, cei mai buni atleti ai momentului.

Consiliul local al orasului Los Angeles a aprobat recent constuirea noului stadion de fotbal american ce ar putea gazdui 70.000 de spectatori. Constructorii, insa, nu se vor apuca de proiect pana cand o echipa din NFL (n.r. National Football League – Liga profesionista de fotbal American) nu isi manifesta interesul de a juca pe noua arena.

Vedeti imaginile stadionelor la o dimensiune mai mare in galeria foto de mai jos.

Foto: farmersfield.com



2. New Chargers Stadium San Diego, SUA

Fanii echipei Chargers sunt nerabdatori ca echipa lor favorita sa inlocuiasca vechiul stadion cu noua arena ultramoderna. Pana acum nu au avut noroc, insa daca nu fac suficiente presiuni echipa din San Diego este foarte posibil sa evolueze in Los Angeles.

Foto: sdstadium.org

3. Vikings Stadium Minnesota, SUA

Echipa locala nu are unde sa construiasca o astfel de arena, statul se afla in faliment, iar stadionul pe care evolueaza in present este foarte vechi si se poate prabusi dintr-un moment in altul.
Constructorii din Los Angeles au inaintat o oferta “vikingilor” oferind posibilitatea echipei din Minnesota sa evolueze pe noul stadion ce urmeaza a fi construit.

Foto: vikings.com

4. Emerald City Center Seattle, SUA

Fanii echipei din Seattle inca sufera dupa ce au vazut cum „supersonicii” sunt exclusi din cea mai tare competitie de basket din lume.
Noua infatisare a stadionului cu acoperis retractabil ar schimba cu siguranta datele problemei ceea ce ar permite revenirea echipei din Seattle in conferinta de nord-vest din NBA.

Foto:emeraldcitycenter.com

5. Noul Fenway Park Boston, SUA

Chiar daca actualul teren de baseball al echipei RedSox este sfintit, arena Fenway este veche de peste un secol iar scaunele sunt inguste si incomode.

Foto: ballparks.com

6. Willets Points Ice Palace Queens, New York, SUA

„Insularii” din New York asteapta cu nerabdare construirea unei noi arene de hochei iar una din cele mai tentante propuneri este o constructie aflata chiar langa stadionul echipei de baseball „Mets” din cartierul Queens aflat in metropola americana.

Foto: nycedc.com

7. King Court Sacramento, SUA

Federatia Nord-americana de basket a fost pe punctul de a nu acorda licenta echipei Sacramento Kings, insa primarul orasului a obtinut un document prin care echipa isi va putea desfasura in continuare meciurile datorita potentialului crescut al noii arene. Intrebarea este: va gasi suma necesara pentru investitie?

Foto: sacbee.com

8. Madison Square Garden New York, SUA

Madison Square Garden din New York este inghesuita si foarte aglomerata, insa proprietarii, decat sa constuiasca o noua arena, au decis sa scoata interiorul stadionului si sa-l refaca complet.

Foto: msgtransformation.com

9. Barclays Center Brooklyn, New York, SUA

Singura constructie deja inceputa din lista va gazdui echipa de basket New Jersey Nets isi va deschide portile in 2012.

Foto: barclayscenter.com

10. National Arena Bucuresti, Romania

Desi inaugurarea pentru curiosi s-a petrecut in data de 7 august ne putem lauda si noi cu grandioasa arena. Ultima constructie sportiva de pe lista noastra este National Arena din Bucuresti, „casa” echipei nationale de fotbal a Romaniei si totodata gazda finalei Europa League din 2012.