Atelier de martisoare handmade

Atelier de martisoare handmadeFundatia Calea Victoriei va invita sambata, 26 februarie 2011, ora 11:00, la un Atelier de martisoare handmade, sustinut de Cristina Marian. Cost: 120 Ron (include materialele de lucru). Numar maxim de persoane: 12.

Romanii sarbatoresc venirea primaverii la inceputul lunii martie, oferind celor dragi un martisor.

Martisorul este un obicei care se tine in multe feluri (in unele parti dureaza trei zile, in altele o saptamana, doisprezece zile, o luna) si in multe locuri: Bulgaria, Albania, Grecia, etc.

Pe vremuri, martisorul era reprezentat de un snur de lana rasucit din fir rosu si alb, cu sau fara banut, un fel de amuleta ce avea rolul de a-l proteja pe purtator de primejdii, de a-i face mai usoara trecerea de la iarna la primavara.

Atelierul de sambata, care va dura 4 ore, isi propune realizarea de martisoare handmade, obiecte unicat ce pot imbraca mai multe forme in functie de dorinta fiecarui participant si de materialele de lucru pe care le alege. Decupam, coasem, lipim, pictam, ne folosim de lemn, materiale textile, ate, ace, margele, culori si pensule.

Rugby: Romania - Rusia

Rugby: Romania - RusiaSambata, nationala de rugby a Romaniei va intalni pe stadionul Arcul de Triumf din Capitala selectionata Rusiei, intr-un meci contand pentru Cupa Europeana a Natiunilor.

Nationala Romaniei de rugby va juca primul meci pe teren propriu din cadrul CEN incepand cu ora 15:00, impotriva Rusiei.

Chiar daca initial obiectivul declarat a fost castigarea Cupei, in urma infrangerii surprinzatoare din meciul disputat la Lisabona in data de 5 februarie cu scorul de 17-24, nationala inca mai pastreaza sanse pentru indeplinirea obiectivului.

Conform declaratiilor antrenorului nationalei, Romeo Gontineac, inainte de meciul contra Portugaliei, "ambitiile noastre sunt sa continuam pe acelasi drum ca si anul trecut, pana la Cupa Mondiala. Vom avea cinci meciuri in CEN, apoi va fi turneul IRB de la Bucuresti. Dupa aceste intreceri va urma pregatirea propriu zisa pentru Cupa Mondiala, care inseamna sase saptamani de antrenamente, trei la munte, una la mare si doua la Bucuresti, unde vom avea si doua sau trei meciuri amicale".





Eveniment artistic triplu la Timisoara

Eveniment artistic triplu la TimisoaraSambata, 26 februarie 2011, de la ora 19:00, in spatiul Galeriei Jecza - Fundatia Triade (Calea Martirilor nr. 51/45) din Timisoara va avea loc un triplu eveniment:
  1. Expozitie de desen si pictura Andrei Medinski
  2. Lansarea volumului "Bodysong" de Pia Brinzeu, cu sapte desene de Andrei Medinski si o postfata de Adriana Babeti
  3. Recital cameral Ion Ivan-Roncea – harpa, Ion Bogdan Stefanescu – flaut
Cei prezenti se vor delecta cu lucrari din repertoriul compozitorilor:

- G. Donizetti – Sonata in sol major
- Massenet – Meditatie
- C. Giovannini – Morocco
- J. Ibert – Entracte
- P. Morlacchi – Pastorul elvetian

Expozitia poate fi vizitata in perioada 8 februarie – 20 martie 2011, prin programare telefonica.

Sursa foto: Ora de Timis

Rhythm of the Dance 2011 - Compania Nationala de dansuri a Irlandei

Rhythm of the Dance 2011 - Compania Nationala de dansuri a IrlandeiRhythm of the Dance 2011 - Compania Nationala de dansuri a Irlandei revine in Romania la cererea publicului bucurestean si din tara, cu un spectacol in premiera, realizat de celebra coregrafa a lui Michael Flatley - Doireann Carney.

Programul turneului Rhythm of the Dance 2011:

21 februarie 2011 - Timisoara
22 februarie 2011 - Arad
23 februarie 2011 - Targu-Mures
24 februarie 2011 - Cluj
25 februarie 2011 - Brasov
26 februarie 2011 - Bucuresti, Sala Palatului, ora 19:30

Pretul biletelor pentru spectacolul Rhythm of the Dance 2011 din Bucuresti - Sala Palatului:

Categoria VIP - 250 lei
Categoria I – 200 lei
Categoria II – 150 lei
Categoria III – 100 lei
Categoria IV - 75 lei

Sursa: www.bilete.ro

ShortsUP in Laborator

ShortsUP in LaboratorLa Atelierul de Productie, ShortsUP va prezenta sambata, la ora 20:00, programul de scurtmetraje In Laborator. Filmele vor fi dublate de un experiment muzical si vizual avangardist. ShortsUP este un proiect marca ORICUM si Feeder.ro.

De-a lungul timpului, creatorii de film au incercat sa redescopere filmul, sa experimenteze dincolo de reguli. Dupa explozia instrumentelor digitale au aparut multe filme aflate la granita dintre genuri si categorii: cinema de avangarda, cinema underground, cinema low-budget, cu linie narativa sau fara, cu imagini socante sau poetice, cu text sau fara. Filmul experimental nu s-a supus conventiilor, cu atat mai putin in scurtmetraj. Si oricare a fost regula sau non-regula, puterea de atractie a experimentalului a crescut de la un deceniu la altul.

De la stramosul filmelor experimentale creat in 1929 de Bunuel si Dali pana azi, nenumarate miscari si scoli de film si-au adus contributia. Festivalurile dedicate scurtmetrajelor au creat categorii speciale pentru filme experimentale: Labo la Clermont-Ferrand, Explora la Santiago de Compostela, Experimental la Vila do Conde, Orizzonti la Venetia.

La evenimentul ShortsUP In Laborator din 26 februarie, animatia se amesteca cu fictiunea, iar documentarul cu filmul-soc intr-un singur program. Catalizatorul va fi publicul, singurul capabil sa faca reactia sa se intample.

Copy Shop (regia Virgil Widrich, Austria) are in palmares 35 de premii internationale, intre care cel mai bun film la European Film Awards, cea mai buna coloana sonora la Clermont-Ferrand si o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj. Filmul contine aproximativ 18.000 de fotograme digitale transpuse pe film de 35 mm.

Ich bin’s Helmut (r. Nicolas Steiner, Elvetia-Germania) e o comedie ingenioasa despre a 60-a aniversare a lui Helmut, care de fapt implineste 57 de ani. Decorul se schimba, Helmut calatoreste in timp si spatiu si isi intalneste vechii prieteni.

Dupa filme va urma un performance audio-video de 40 de minute cu KarpovKasparov si Corruptdream, o explorare pe muzica live a opozitiei dintre proiectia de pe suport digital si cea de pe suport analog.

KarpovKasparov arata ca un joc de sah abstract, nascut din colaborarea a trei aparate: drum machine, sintetizator si retroproiector. Se vor auzi accente de muzica clasica, progressive, psihedelica, jazz si electronica.

Dupa performance-ul audio-video, seara ShortsUP va continua cu Matze, cel mai experimental proiect electro romanesc.

Biletele costa 25 lei, ofera acces la programul intregului eveniment si pot fi cumparate sambata, 26 februarie, de la Atelierul de Productie. Pentru cei care vin la eveniment cu carnetul de student, biletele sunt reduse la 15 lei.

Atelierul de Productie, proaspat renovat si lansat intr-o noua infatisare, este situat foarte aproape de statia de metrou Timpuri Noi: Splaiul Unirii nr. 160.

Mother Africa: Circus of Joy

Mother Africa: Circus of JoyMother Africa: Circus of Joy traverseaza in aceasta perioada un lung turneu in SUA, Australia, Noua Zeelanda si Germania. La finalul acestui maraton artistic, in data de 27 februarie 2011, publicul de toate varstele din capitala se va putea bucura de acest spectacol grandios, la Sala Palatului.

40 de artisti renumiti din diferite tari ale continentului african: Tanzania, Etiopia, Kenya, Sudan, Ghana, Burkina Faso, Coasta de Fildes, Zimbabwe si Africa de Sud, vor prezenta ingenioase numere de acrobatie, jonglerii, contorsionism, muzica si dansuri traditionale, un spectacol de circ plin de culoare si vigoare.

Favoritii publicului, contorsionistii Lazaro si Hasani din Kenya, impreuna cu Brothers Ramadani din Tanzania au provocat valuri de emotie in turneele anterioare.

Un numar de exceptie este un Rola-Rola African executat la nivel de competitie internationala.

Adagio Act din Etiopia este adorabil si surprinde pe toata lumea. Icarian Games este un numar de jonglerie si acrobatie fantastic, aplaudat intens. Multe alte atractii oferite de artisti cu bucurie si entuziasm.

In fiecare spectacol formatia InAfrica Band se joaca cu sunetele, cu sonoritatile din Africa pline de savoare si ritm. O combinatie intre instrumentele traditionale si cele moderne coloreaza cantecele traditionale.

Momente alerte, fascinante si tumultoase, acesta este modul in care este prezentat programul intregului show. Un deliciu pentru public.

Mother Africa: Circus of Joy nu este un spectacol conceput doar cu intentia de a prezenta cultura africana, ci si pentru a distra si bucura publicul spectator.

Cu acest gand Wintson Ruddle, director de creatie si producator al show-ului, strange permanent artisti de valoare africani in echipa sa, si ii face cunoscuti in lumea intreaga.

Pretul biletelor, in functie de categorie:

VIP: 170 lei
Categoria I: 130 lei
Categoria II: 100 lei
Categoria III: 80 lei
Categoria IV: 60 lei

Sursa: www.bilet.ro

Seara de muzica irlandeza

Seara de muzica irlandezaDuminica, 27 februarie, incepand cu orele 19:30, Taverna Medievala din strada Soarelui, nr. 3 (colt cu Strada Covaci – Centrul Istoric) invita preacucernicele fete iubitoare de arta si cultura la un minunat recital de muzica irlandeza cu formatia Shannon din Bucuresti.

Evenimentul este organizat in colaborare cu Asociatia Culturala Romano-Irlandeza.

Jimmy & The Sounds, in Cluj

Jimmy & The Sounds, in ClujTrupa Jimmy and The Sounds s-a format in cunoscutul oras britanic Middlesbrough acum cativa ani. Cei patru, adica Jame, Anthony, Alistair si Marc canta brit-pop, un stil muzical foarte apreciat in anii '90, potrivit ClujLife.com.

Muzica lor aminteste de trupe ca Oasis, Pulp sau The Verve. Dupa numeroase aparitii la BBC si alte radiouri renumite din Marea Britanie, trupa a fost aleasa ca supporting act pentru turnee de nume cunoscute ca: Supergrass, Snow Patrol, Echo & The Bunnymen, Calvin Harris sau The Hossiers.

In aprilie 2010 au lansat piesa Sounds, care a devenit hit inca din primele saptamani, iar in 2011 au lansat clipul piesei Heart For Rent, acesta fiind sustinut si promovat de numeroase televiziuni nationale si internationale.

Jimmy & The Sounds vor canta sambata, incepand cu ora 22:00, in Booha Bar din Cluj-Napoca. Pret intrare: 10 lei/gratis pentru fete.


Prejmer, Brasov: Caravana Clatitelor in Prejmer

Prejmer, Brasov: Caravana Clatitelor in PrejmerCentrul pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov, impreuna cu primaria Prejmer, Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov, Asociatia "Euro– Rural" Prejmer si ANTREC Romania, va invita sa participati la cea de-a VII-a editie a Caravanei Clatitelor – Fasching 2011, care va avea loc in perioada 26 - 27 februarie 2011, conform IubescBrasovul.ro.

Locuitorii comunei Prejmer pastreza amintirea unui vechi obicei sasesc, Fasching (Carnaval), organizat in preajma Lasatul Secului, dupa calendarul Bisericii Evanghelice, de catre comunitatea sasilor. Grupuri de baieti mascati defileaza calari si in carute pe stazile comunei in "Caravana Clatitelor". Se prepara clatite care se ofera trecatorilor. Spectacolul este asigurat de mascatii care canta si danseaza interpretand scene comice, acompaniati de trompete si acordeon, iar seara se organizeaza un bal mascat. Evenimentul isi propune si in acest an, pe langa reinvierea unui vechi obicei, promovarea gastronomiei traditionale sasesti si implicarea comunitatii in pastrarea si conservarea traditiilor.

Participarea este gratuita.

Festivalul fetelor in kimono, la Brasov

Festivalul fetelor in kimono, la BrasovHinamatsuri - Festivalul fetelor, are loc in Kasho club (My Place), in data de 27 februarie 2011, de la ora 14:00, informeaza IubescBrasovul.ro.

Hinamatsuri este un festival traditional japonez ce are loc in fiecare an in data de 3 martie (a treia zi a celei de a treia luni).

Fetele se imbraca in kimono, realizeaza un aranjament alcatuit din papusi speciale, obiecte decorative, flori de piersic si dulciuri din orez, apoi isi invita prietenii sa il admire si sa petreaca impreuna.

Pentru ca si noi romanii la inceputul lunii martie ne bucuram de venirea primaverii si sarbatorim ziua femeii, cu ocazia acestui festival alaturi de decorul din papusi specific nipon vom realiza "martisoare-origami" si le vom ura fetelor, asemeni japonezilor, sanatate, fericire si noroc.

Loc de desfasurare: Kasho Club Brasov

Organizatori: Asociatia Musashino Japonia

Pret: intrarea este libera


Carnaval la Arena Platos din Sibiu

Carnaval la Arena Platos din SibiuSeara plina de distractie, vineri, la Arena Platos, cel mai nou resort de schi si snowboard deschis in Romania. Schiori si snowboarderi se vor imbraca in cele mai traznite costume si vor face un adevarat spectacol pe partie. Pentru ca vor schia, indiferent cum vor fi imbracati, in printi arabi, in stafii, in zane sau vrajitoare, relateaza Sibiul.ro.

Carnavalul incepe vineri seara, pe nocturna, de la ora 18. Bineinteles, schiorii costumati vor participa la o gramada de concursuri, care mai de care mai traznite. Unele vor fi mai dificile, altele vor fi mai amuzante. Iar castigatorii vor primii premii pe masura prestatiei lor costumate.

Complexul de schi si snowboard Arena Platos este deschis in fiecare zi intre orele 9 si 17. Miercurea si sambata, intre orele 18 si 22, la Arena Platos se poate schia pe doua partii dotate cu instalatie de nocturna. In serile de nocturna, Arena Platos organizeaza concursuri de schi, de snowboard sau de zipfelbob-uri cu premii in ski-pass-uri pe o zi si carduri de puncte.

Sursa foto: Ora de Sibiu

Piesa de teatru Dawn-Way la Iasi

Piesa de teatru Dawn-Way la IasiTeatrul National Vasile Alecsandri din Iasi va invita sambata si duminica, de la ora 19:00, sa vizionati piesa Dawn-Way (Oameni slabi de inger. Ghid de folosire), arata InOras.ro.

Piesa va avea loc in Sala Teatru³ (Teatru la Cub), iar pretul biletului este de 30 lei.

Un spectacol de Radu Afrim.