"Anul asta, pana la sfarsit, vom avea in circulatie 123 de kilometri de autostrada. Astazi, pe 90 deja se circula, cu cei 32 de kilometri de autostrada de la Arad la Timisoara vom avea, asa cum am spus, 123 de kilometri in circulatie pana la sfarsitul anului. Aceste lucruri nu pot fi contestate de nimeni, se pot vedea in teren si sunt o dovada a pragmatismului ministrului Transporturilor si a capacitatii lui de a aduce fonduri europene in Romania", a spus Emil Boc.

El a precizat ca in prezent se poate circula pe 52 de kilometri din Autostrada Transilvania, 17 kilometri de autostrada la Sibiu si 21 de kilometri din Autostrada Soarelui. Pe langa aceste tronsoane, Boc a spus ca exista mai multe drumuri in regim de autostrada.

"Mai sunt inca kilometri de drumuri in regim de autostrada: Chitila - Voluntari, 20 de kilometri la Bucuresti, o parte din centura Timisoarei - 13 kilometri, 13 kilometri din centura Ploiestiului, tot in regim de autostrada. Aceste lucruri nu pot fi contestate, sunt fapte", a afirmat Boc.

In momentul in care jurnalistii i-au spus ca tronsonul de centura al Timisoarei nu este in regim de autostrada, Boc a raspuns: "V-am spus ca sunt drumuri expres sau drumuri in regim de autostrada, nu le-am pus la cei 90 de kilometri de autostrada pe care se circula".

1. Considerati ca declaratia premierului Boc este una credibila?


Pe de alta parte, premierul a afirmat ca, daca fostul Guvern ar fi facut tot atatia kilometri de autostrada, traficul in Romania ar fi fost diferit.

"Daca in 2008 vechiul Guvern ar fi facut macar tot atatia kilometri (de autostrada - n.r.) am fi avut alt trafic, dar comparati: patru ani de mandat 2004-2008 - cinci kilometri de autostrada, doi ani de mandat - 90 de kilometri de autostrada in functiune, 120 pana la sfarsitul acestui an si aceste lucrari care au plecat la drum si in 2013 vor fi gata. Am recuperat o parte din intarzierile trecutului", a afirmat Boc.

El a participat, in judetul Timis, la inaugurarea lucrarilor la un tronson al Autostrazii Timisoara-Lugoj.

"Astazi (joi - n.r.) marcam oficial demararea lucrarilor la 65 de kilometri de autostrada, ne referim la Nadlac-Arad, componenta unu din Timisoara-Lugoj si vom merge la Orastie-Sibiu. 65 de kilometri de autostrada pleaca in constructie. Valoarea este 450 de milioane de euro cu TVA si o dovada a faptului ca Guvernul si Ministerul Transporturilor se pricep la fapte, mai putin la vorbe. E o dovada ca avem de-a face cu un Guvern si un minister al Transporturilor al faptelor, si nu al vorbelor, in materie de infrastructura", a spus Boc.

Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au inaugurat oficial, joi, lucrarile la lotul I al Autostrazii Timisoara - Lugoj. Acest lot, in lungime de 9,5 kilometri, este realizat de un consortiu de firme format din Spedition UMB SRL, Tehnostrade SRL si Carena SpA Impresa di Costruzioni si are o valoare de 210, 3 milioane de lei fara TVA.

Lucrarile sunt preconizate sa se incheie in luna aprilie 2013.

Licitatia privind atribuirea contractului pentru lotul II al Autostrazii Timisoara-Lugoj a fost contestata, au afirmat repezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.