Autoritatile chineze vor relua procedurile de avizare pentru exporturile de produse agroalimentare romanesti, fiind depasita etapa suspiciunilor cu privire la "boala vacii nebune", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea, dupa intalnirea cu omologul sau chinez, Zhang Gaoli, aflat la Bucuresti.

Procedurile pentru exporturile de carne de bovine, porc si pui vor fi accelerate, autoritatile romane sperand ca etapa de evaluare sa fie finalizata intr-un interval de o luna. Potrivit lui Dragnea, partea chineza a formulat noi solicitari de exporturi romanesti de lucerna, grau, porumb si floarea-soarelui, aratandu-si interesul si pentru infiintarii unor culturi de vita de vie in China.

La randul sau, partea romana s-a aratat interesata de o colaborare in vederea aclimatizarii unor plante medicinale traditionale din China. Dragnea a precizat ca, in luna octombrie, ministrul Agriculturii din China va organiza la Bucuresti, impreuna cu omologul roman, o reuniune regionala in domeniul agricol, scrie Mediafax.

Romania a primit recent din partea Organizatiei Internationale pentru Epizootii certificatul prin care i se recunoaste statutul de tara cu risc neglijabil pentru "boala vacii nebune".

Citeste si:
Un milion de copii nu beneficiază de învățământ online, promis de PSD
Un milion de copii nu...
Sursa foto: Flickr.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Agricultură »Citește și
Agricultura românească, ineficientă: predomină fermele de subzistență
Setari Cookie-uri