Preturile mezelurilor ar putea creste in perioada urmatoarea din cauza scumpirii materiilor prime pentru producatorii romani de preparate din carne, a declarat, pentru News.ro, directorul departamentului de Marketing al Agricola Bacau, Carmen Gavrilescu.

“In perioada imediat urmatoare, estimam o crestere a preturilor de raft, cauzata de presiunea exercitata de scumpirea materiilor prime. Pentru a nu intra pe pierderi, producatorii romani vor fi nevoiti sa aplice, la randul lor, o majorare a preturilor de lista”, a afirmat Gavrilescu, scrie News.ro.

Evolutia vine dupa ce, la jumatatea anului trecut, odata cu scaderea taxei pe valoarea adaugata (TVA), preturile la raft au scazut semnificativ, iar de atunci s-au mentinut repativ constante. Piata locala a preparatelor din carne depaseste 1,2 miliarde de euro si este dominata de jucatori precum Transavia, Caroli, CrisTim, Elit, Unicarm, Agricola Bacau, Angst, Fox sau Aldis.

Grupul de firme Agricola Bacau a inregistrat, in primele sase lui ale acestui an, o cifra de afaceri de 345,4 milioane lei, cu 12,7% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a lui 2015. Agricola International SA - principala companie a grupului, in care sunt integrate lantul de productie al carnii de pasare si operatorul logistic -, a inregistrat in primele sase luni o crestere a cifrei de afaceri de 17,6%, la 201,8 milioane lei.

Pe langa Agricola International, grupul mai cuprinde firmele Salbac, prin care grupul se ocupa de productia preparatelor crud-uscate, Europrod, prin care sunt realizate produsele semipreparate si ready-meals Agricola sau Avicola Lumina Constanta, prin intermediul careia sunt produse oua consum. Anul trecut, grupul Agricola Bacau a avut o cifra de afaceri de 655,5 milioane de lei, in crestere cu 6% fata de anul precedent.

Sursa foto: Alexander Raths / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri