Sandwich-ul este unul dintre cele mai populare preparate din întreaga lume. Poţi pregăti un sandwich într-o mulţime de moduri, cu ingrediente diverse şi cu tipuri de pâine variate. Acestea sunt ideale că gustare, dar şi că masă principală, mai ales dacă alegi ingrediente nutritive şi săţioase.

Descoperă mai jos 3 reţete rapide de sandiwch-uri, ideale că gustare sau ca preparat principal la micul dejun:

Sandwich cu salam de Sibiu şi telemea maturată

Salamul de Sibiu se număra printre cele mai iubite tipuri de mezeluri. Poţi prepara o mulţime de reţete de sandwich-uri cu salam de Sibiu, însă pentru un gust bogat, asocierea sa cu telemea maturată este perfectă. Iată de ce ai nevoie pentru două sandwich-uri cu salam de Sibiu:
4 felii de pâine toast
15 grame de unt
două felii subţiri de telemea maturată
4 felii de roşie
2 felii de ardei gras
8 felii de salam de Sibiu

Prăjeşte pâinea înainte de a începe prepararea sandwich-urilor. Poţi face asta în tigaie sau la toaster, în doar câteva minute. Mai apoi, împarte ingredientele în mod egal, pe două felii de pâine, după ce le-ai uns cu unt. Două felii de pâine le vei folosi la final, peste ingrediente, pentru a obţine un sandwich uşor de mâncat şi transportat.

Mai poţi folosi şi salam de casă sau salam bănăţean în loc de cel de Sibiu. Această reţetă este gata în 10 minute şi se poate servi la micul dejun sau că gustare.

Sandwich cu pui şi salată de crudităţi

În cazul în care mezelurile nu sunt pe gustul tău, atunci trebuie să ştii că poţi prepara sandwich-uri cu carne foarte uşor. Descoperă ce ingrediente îţi trebuie pentru două sandwich-uri cu pui şi salată de crudităţi:
4 felii de pâine toast
100 de grame piept de pui la grătar sau la cuptor
4 ridichi roşii date pe razătoare
un sfert de ţelină dată pe razătoare
jumătate de morcov dat pe razătoare
o lingură de iaurt grecesc
sare şi piper după gust

Amestecă legumele date pe razătoare cu iaurt grecesc, sare şi piper. Poţi adăuga extra şi un strop de zeamă de lămâie. Mai apoi, pe două felii de pâine, împarte egal puiul şi salata de crudităţi obţinută. Adăugă celelalte două felii de pâine la final, peste pui şi salată.
Dacă nu ai chef să îţi prepari acasă salata de crudităţi, găseşti astfel de mix-uri gata făcute, în magazine. De asemenea, pieptul de pui se poate prepara şi el din timp, fie de seara pentru a doua zi, fie de dimineaţă pentru prânz sau cină. Puiul la grătar sau la cuptor se poate păstra la frigider, astfel încât să îţi fie uşor să îl foloseşti la sandwich-uri peste câteva ore sau chiar o zi.

Toast cu avocado şi somon

Avocado este o super alegere dacă îţi doreşti să consumi mai multe fructe şi legume proaspete. Acesta este bogat în grăsimi sănătoase, vitamine, magneziu şi potasiu. Poţi prepara rapid un toast cu avocado şi somon afumat, în doar 10-15 minute. Ai nevoie de următoarele ingrediente:
2 felii de pâine toast
un avocado mare, bine copt
3-4 roşii cherry tăiate cubuleţe
o lingură de ceapă tocată
100 de grame somon afumat
sare şi piper după gust

Pentru a da gust fructului de avocado, este o idee bună să îl amesteci cu roşii şi ceapă, asemănător unui sos guacamole. Tot ce trebuie să faci este să pasezi avocado bine şi să adaugi roşiile, ceapa, sare şi piper. Împarte compoziţia obţinută în mod egal pe cele două felii de pâine toast. La final, adaugă somonul afumat, impărțit și el între cele două felii de pâine.

Bucură-te de sandwich-uri gustoase şi săţioase cu ajutorul reţetelor de mai sus. Foloseşte ingrediente precum avocado, untul, mezelurile, carnea la grătar sau legumele pentru a crea combinaţii savuroase şi uşor de preparat. Acestea merg de minune la micul dejun, ca gustare sau chiar servite la prânz ori cină.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri