Prima ediție a Romanian Agri Trade Summit a adus împreună fermieri, autorități de profil și traderi, printre principalele subiecte dezbătute fiind deficitul de lichidități cu care se confruntă fermierii ca urmare a materiei prime foarte ieftine care vine din Ucraina, dar și urmările importante ale secetei, pentru care premierul Nicolae Ciucă a promis un sprijin financiar de 331 de milioane de lei într-o intervenție video.

"Discutăm de principiu, de la fermă la furculiţă. Să ştiţi că dacă fermă nu e, cu furculiţa n-ai ce face. Din acest punct de vedere, trebuie să ne conducem atent şi extrem de riguros pe drumul pe care îl creionăm printr-o decizie la un moment dat şi continuitatea în agricultură este cheia succesului, indiferent în ce perioadă de timp te afli", a declarat ministrul Agrculturii, Petre Daea, într-o intervenție la Romanian Agri Trade Summit.

De asemenea, pe parcursul discursului său, Petre Daea a afirmat faptul că la ora actuală există un nou concept al Politicii Agricole Comune, "cu chingi mai puternice din punct de vedere al mediului, cu o serie întreagă de acţiuni noi", discutate şi agreate cu fermierii.

Premierul României, Nicolae Ciucă, a avut o intervenție prin videoconferință, evidenţiind importanţa continuării investiţiilor publice pentru dezvoltarea infrastructurii din agricultură şi industria de profil.

De asemenea, acesta a promis un sprijin financiar important pentru combaterea efectelor secetei, avansând suma de 331 de milioane de lei drept contribuție a statului român din acest punct de vedere.

"Am pus accent pe ceea ce înseamnă infrastructura de irigaţii, infrastructura de depozitare şi procesare atât pentru micii producători, pentru micii fermieri, cât şi pentru cei mari şi aceasta constituie o direcţie prioritară a României. (...) Aceste tipuri de investiţii sunt de importanţă critică şi cu rol strategic pe termen mediu şi lung pentru dezvoltarea şi rezilienţa lanţurilor alimentare naţionale, luând în considerare consecinţele războiului din Ucraina şi care reprezintă o preocupare nu doar pentru acest moment, ci pentru ceea ce urmează să se petreacă în viitor şi trebuie să avem în vedere acest aspect" a declarat Nicolae Ciucă.

Nu în ultimul rând, reprezentanții fermierilor și ai asociațiilor de profil au avut de asemenea câteva intervenții în conferință

"Sunt idei care spun că așa-zișii mari fermieri, cei care lucrează suprafețe mari, au distrus satul românesc. Nu este adevărat și v-o spune un om care are 120 de oameni angajați numai din mediul rural. Deci nu noi am distrus satul românesc. Nu marii fermieri au distrus satul românesc, marii fermieri ajută satul românesc", a arătat Alexandru Baciu, vicepreședinte LAPAR.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi tendințe din agricultura românească? Te invităm să urmărești evenimentul „Agricultura viitorului”, ediția 2023, care va avea loc pe data de 18 mai la hotelul Sheraton. Te poți înscrie AICI, gratuit!

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri