Rotativa guvernamentală a adus numeroși miniștri noi pe portofoliile existente, iar Ministerul Agriculturii nu face excepție. Astfel, în locul lui Petre Daea, un ministru care s-a remarcat prin numeroase controverse în mandatul său, va fi înlocuit de Florin Barbu, până recent președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură și industrie alimentară din Parlamentul României.

Conform CV-ul său, Florin-Ionuţ Barbu s-a născut la 4 septembrie 1980, a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Marketing la Universitatea din Craiova, în 2003 şi are studii de masterat la Academia de Studii Economice, Bucureşti, în 2007.

A obţinut titlul de doctor în economie la Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, în 2015.

De asemenea, a deţinut funcţiile de inspector specialitate (2005-2006), şef Serviciu Constatare, impunere, control persoane fizice şi juridice (2006-2007) şi director (2007-2010) în cadrul Direcţiei Venituri din Primăria Slatina, apoi director economic la Primăria Slatina (2010-2014), director general la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) (2014-2020) şi director la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară OLT- ECO (2020).

Din decembrie 2020, a fost deputat în Parlamentul României, circumscripţia electorală nr.30 Olt, cunoscută ca fieful lui Paul Stănescu, baronul PSD de Olt.

Totodată, a fost membru al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci până în noiembrie 2021 şi preşedinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, din decembrie 2021.

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului. Membrii comisiilor de specialitate au avizat nominalizarea lui Barbu pentru portofoliul de la Agricultură cu 29 de voturi ”pentru”, 7 voturi ”împotrivă” şi nicio abţinere.

Cu această ocazie, Florin Barbu a fost și protagonistul unui moment penibil: întrebat de jurnaliști, la finalul audierilor, care este salariul minim în Agricultură, acesta nu a știut să răspundă.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri