Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat că se află în discuţii cu o companie "foarte mare din Germania" care vrea să îşi mute toată procesarea în România, iar acest lucru ar putea face ca în următorii trei ani ţara noastră să devină cel mai mare procesator din sud-estul Europei, transmite Agerpres.

"Sunt în discuţii cu o companie foarte mare din Germania, care vrea să îşi mute toată procesarea în România. Pe lângă programul Investalim, care este de un miliard de euro, şi cu acea companie, dacă se va reuşi să vină în România, să îşi multe tot know-how-ul pe procesare, România devine cea mai mare ţară pe procesare din sud-estul Europei. Sunt convins că voi convinge această companie", a precizat ministrul Agriculturii.

De asemenea, el a adăugat că mai este o altă companie din sectorul zootehnic, tot din Germania, care intenţionează să investească în 10 ferme de porci, cu câte 100.000 de capete fiecare.

"Nu vă mai ascund faptul că şi o companie din domeniul zootehniei vrea să investească în România în 10 ferme de câte 100.000 de porci anual. Asta înseamnă un milion de porci în România. Sunt în discuţii, sunt companii din Germania, nu pot să dau numele aici, dar în proporţie de 80% eu cred că, din discuţiile pe care le-am purtat, sunt realizabile. Asta înseamnă că în următorii trei ani România poate deveni cel mai mare procesator din sud-estul Europei", a transmis Florin Barbu.

Conform unei declarații a aceluiași Florin Barbu de anul trecut, programul Investalim are însă o finanţare de aproape 600 de milioane de euro și nu de un miliard de euro, așa cum a declarat acum, fiind o schemă de ajutor de stat, cu o "intensitate" de până la 70% pe proiect.

Sursa foto: Shutterstock / Alexandros Michai...

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Agricultură »



Setari Cookie-uri