Asocierea Max Boegl Romania-Max Bögl Germania va construi statia si depoul Valea Ialomitei, parte a Magistralei 5 de metrou, pentru 231,67 milioane lei, linua urmand sa fie deschisa in 2014, scrie Mediafax.

"Contractul este finantat dintr-un imprumut BEI si de la bugetul de stat. Este un proiect prin care cetatenii din Drumul Taberei vor ajunge mai repede, usor si ecologic la statia Eroilor", a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Traseul are o lungime de un kilometru, iar depoul are o capacitate de parcare si intretinere pentru noua trenuri de metrou.

Perioada de executie este de 20 de luni de la inceperea lucrarilor, iar termenul estimat pentru inceperea acestora este de 50 zile.

Max Bögl, unul din cei mai importanti constructori din Germania, are mai multe proiecte in Romania, cel mai cunoscut fiind realizarea stadionului "National Arena", in parteneriat cu grupul italian Astaldi.

Anca Boagiu a mai anuntat ca Metrorex a lansat licitatia pentru achizitia a 16 trenuri noi si ca Banca Europeana de Investitii va finanta constructia tronsonului Universitate-Pantelimon, prin care se va finaliza Magistrala 5.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Reactia Metrorex la informatia ca metroul va circula doar dimineata