Scumpirea combustibililor se resimte in piata de masini rulate, in aprilie pretul mediu cerut pentru un Logan pe GPL a crescut cu peste 250 de euro, potrivit statisticilor din Bursa Auto Index, un serviciu al Auto.ro.

Automobilele Dacia Logan pe benzina s-au ieftinit luna trecuta cu 40 de euro, pana la 4.127 de euro, in timp ce varianta diesel s-a scumpit usor de la 4.455 de euro, in martie, pana la 4.466 de euro in luna aprilie.

La nivel de marca, pretul mediu al masinilor Dacia cu GPL s-a apreciat cel mai mult in ultima luna, cu 162 de euro, fata de numai 28 de euro, cu cat s-au scumpit autoturismele pe benzina.

Varianta pe benzina a unui Ford Focus s-a ieftinit cu aproape 450 de euro in ultimele 3 luni, spre deosebire de varianta diesel care a ramas relativ constanta, ieftinindu-se cu doar 36 de euro din luna februarie a acestui an.

Per total, pretul mediu al unei masini second hand a crescut cu peste 170 de euro, in ultimele patru saptamani, pana la 7.577 euro.

Auto Index este primul indice al pietei de automobile rulate din Romania si calculeaza media ofertelor de pe Auto.ro din ultimele 7 zile.

Site-ul Auto.ro, aparut in 2007, face parte din portofoliul Netbridge Development. In noiembrie au fost lansate serviciile Auto Index, Bursa Auto Index, Buget Fix, Sugestie Pret si Avantaj Client prin care auto.ro isi propune sa ajute in procesul de tranzactionare, simplificand cautarea si vanzarea de masini on-line.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Bolt a primit aprobarea tehnica din partea MCSI