Modelul Opel Zafira Tourer va fi prezentat in premiera mondiala in septembrie la Frankfurt, fiind disponibil cu cinci versiuni de motorizare.

Componenta „Tourer” a numelui modelului marcheaza un salt inainte: avand un sistem de scaune Flex7 cu design nou.

Incepand din anul 1999, Opel a vandut in Europa peste 2,2 milioane de autovehicule din doua generatii ale modelului Zafira.

Proiectantii Opel au imbunatatit in mod substantial conceptul inteligent al sistemului de scaune Flex7. In timp ce intreg randul al treilea de scaune poate fi rabatat la acelasi nivel cu podeaua portbagajului, designul randului al doilea este complet nou: nu mai exista o bancheta, ci trei scaune separate, individuale, care pot fi rabatate la acelasi nivel cu podeaua si deplasate independent unul fata de celelalte. Fiecare poate fi glisat in plan longitudinal pe o distanta de 210 mm.

In plus, pasagerii din randul al doilea de scaune beneficiaza de sistemul unic, optional, de scaune tip fotoliu. Datorita unui mecanism de rabatare, spatarul scaunului din mijlocul randului al doilea poate fi rabatat si rotit, pentru a oferi pasagerilor de pe locurile laterale cotiere confortabile. Deplasarea in plan longitudinal a scaunelor laterale este extinsa in acest caz la 280 mm – cu 70 de mm mai mult decat pentru versiunea cu dotari standard si cu 80 de mm mai mult decat pentru modelul Zafira actual. In plus, scaunele laterale pot glisa cu 50 de mm spre centrul habitaclului.

Modelul Zafira Tourer ofera un volum de incarcare de 710 litri, in cazul configuratiei cu cinci locuri (mai mult cu 65 de litri fata de modelul Zafira actual) si de pana la 1.860 de litri (cu 40 de litri in plus), cu scaunele din spate rabatate.

Designul bine conturat, aerodinamic al caroseriei modelului Zafira Tourer ii confera o silueta care aminteste de trenurile de mare viteza. In privinta interiorului, vizibilitatea conducatorului a fost imbunatatita substantial datorita designului complet nou al partii frontale, cu montanti A zvelti, geamuri laterale de dimensiuni mari, si oglinzii retrovizoare laterale repozitionate – montate acum pe panoul portierei.

La lansarea din toamna, modelul Opel Zafira Tourer va fi disponibil cu trei versiuni ale motorului turbo diesel 2.0 CDTI common-rail, familiar datorita modelelor Astra si Insignia. Puterea dezvoltata este de 81 kW/110 cp si 96 kW/130 cp, in timp ce motorul cel mai puternic oferit a fost reproiectat pentru a dezvolta 121 kW/165 cp.

Gama de motoare pe benzina cuprinde doua unitati cu dimensiuni reduse, eficiente din punct de vedere al consumului de carburant 1.4 ECOTEC cu supraalimentare, ce dezvolta o putere de 88 kW/120 cp si 103 kW/140 cp. Sunt disponibile sisteme de transmisie manuala si automata, cu sase trepte de viteza.

La scurt timp dupa debut, oferta modelului Zafira Tourer se va extinde cu un model ecoFLEX, precum si cu variante ce functioneaza cu gaz natural comprimat si gaz petrolier lichefiat.

Gama autovehiculelor monovolum ale marcii Opel cuprinde astfel micul Meriva (4,29 m), modelul compact Zafira (4,47 m) si modelul Zafira Tourer (4,66 m).

Ambele modele Zafira vor fi produse in exclusivitate de uzina Opel de la Bochum, Germania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si