"Vrem sa introducem noi culori pentru modele Dacia, iar primele unitati cu noile infatisari am putea sa le vedem in preajma salonului auto de la Paris (29 septembrie-14 octombrie 2012). Intra in discutie toate culorile care lipsesc in prezent automobilelor Dacia, luam in calcul culorile vii", a aratat reprezentantul Renault, prezent la salonul auto de la Frankfurt.

El a explicat ca introducerea de noi culori este o decizie extrem de importanta, cu impact asupra operatiunilor comerciale.

"Introducerea de noi culori este un pas foarte important, intrucat preferintele in acesta materie difera de la o tara la alta. De exemplu, daca in Germania sunt foarte apreciate masinile galbene, in Spania este foarte greu sa vinzi aceasta culoare", a spus oficialul Renault.

In ceea ce priveste diminuarea vanzarilor Dacia in Europa, Norman a declarat ca acest fenomen se explica prin cresterea concurentei pe acest segment de pret.

Citeste si:

"Sunt multi constructori care au lansat pe piata europeana masini care sunt vandute cu discounturi foarte importante, in contextul crizei economice, ceea ce a facut ca Dacia sa se trezeasca in fata unor mari competitori. Facem tot ce putem pentru a creste pe piata europeana, insa de diminuarea preturilor nu se pune problema. Daca reducem pretul masinilor Dacia, automat diminuam valoarea brandului", a precizat Norman.

In primul semestru, vanzarile Dacia la nivel global au scazut cu 2,9%, la 176.852 de autoturisme si vehicule comerciale usoare.

Referitor la intrarea modelului Duster pe piata din Marea Britanie, reprezentantul Renault a aratat ca vanzarile efective vor avea loc in 2013, insa comenzile se vor primi de anul viitor.

Totodata, el a afirmat ca este sigur ca Dacia va fabrica la un moment dat si modele electrice, insa nu in viitorul apropiat.