"In luna martie se va face o proba generala, in aprilie se vor testa motoarele, iar in mai se va da startul productiei B-Max", a spus Giugea, in urma unei vizite la uzina de la Craiova.

Prefectul a spus ca Ford va produce 120.000 unitati anul viitor, pentru ca apoi sa creasca la 300.000 de masini.

"Si fabrica de motoare are un volum de 300.000 de unitati", a afirmat Giugea.

Totodata, reprezentantul Guvernului in teritoriu a precizat ca va discuta cu repezentantii Ministerului Transporturilor pentru realizarea unui drum expres pe care sa fie transportate masinile produse la Craiova.

B-Max este un monovolum de clasa mica, model al carui concept a fost prezentat pe 1 martie la Salonul Auto de la Geneva. B-Max va fi construit exclusiv in Romania.

Citeste si:

La sfarsitul lunii martie, la uzina de la Craiova a fost finalizata instalarea liniilor de productie, atat cea pentru modelul B-Max, cat si pentru noile motoare EcoBoost de 1 litru, cel mai mic si performant motor produs de constructorul american.

Pana in luna iunie, Ford a investit 450 de milioane euro in operatiunile pe care le desfasoara la Craiova, proiect pentru care compania americana s-a angajat prin contractul de privatizare sa aloce 675 milioane euro.

Ford a cerut Guvernului, in 2010, prelungirea cu un an a termenelor contractuale privind investitiile si parametrii de productie care trebuiau atinsi la Automobile Craiova pana in septembrie 2011, invocand criza financiara.

Potrivit contractului initial semnat cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, Ford Romania trebuia sa ajunga intr-un interval de patru ani, pana in septembrie 2011, la un volum de productie de peste 250.000 unitati, in caz contrar compania americana urmand sa plateasca statului daune de pana la 25% din valoarea achizitiei Automobile Craiova.