Honda Motor Co., Ltd. a anuntat rezultatele pentru luna ianuarie 2006 in ceea ce priveste productia, vanzarile in Japonia si cifrele de export. Honda a atins un nou record la productia globala si cea de peste ocean pentru luna ianuarie.

Productie

Productia japoneza in luna ianuarie a scazut cu 4,9% in comparatie cu aceeasi luna a anului trecut. Fenomenul se datoreaza reducerii productiei de modele care se comercializeaza pe piata nipona este a doua luna consecutiv cand se inregistreaza scaderi ale productiei domestice comparat cu aceeasi luna a anului trecut.

Productia peste ocean in ianuarie a crescut cu 9,5% datorita cresterii productiei in America de Nord si Asia. Este a sasea luna consecutiv, din august 2005, cand se inregistreaza o crestere fata de aceeasi luna a anului trecut.

Productia globala in ianuarie a crescut cu 3,9%, influentata fiind de cresterea productiei peste ocean. Este, de asemenea, a sasea luna consecutiv, din august 2005, cand au loc cresteri fata de luna corespunzatoare a anului trecut.

Vanzarile in Japonia

Vanzarile din luna ianuarie de 33.477 unitati reprezinta o scadere de 18,4% fata de aceeasi luna a anului trecut, datorita reducerii vanzarilor de masini pentru pasageri si utilitare usoare cat si la masinile mini. Este a treia luna consecutiv, din noiembrie 2005, cand vanzarile domestice scad fata de cele inregistrate in aceeasi luna a anului trecut.

Vanzarile masinilor de pasageri si ale utilitarelor usoare au scazut cu 12,7% in comparatie cu ianuarie 2005 este a doua luna consecutiv cand se inregistreaza un declin. Acest fapt se datoreaza in primul rand stabilizarii cererii pentru Fit si Odyssey. Vanzarile de masini mini au scazut si ele cu 28,7% datorita stabilizarii cererii pentru modelele Life si That. Fenomenul se intampla deja a treia luna consecutiv, din noiembrie 2005.

Fit este cel mai bine vandut automobil Honda (6.088 unitati, a sasea cea mai vanduta masina in clasa autovehiculelor pentru pasageri si a utilitarelor usoare) in luna ianuarie 2006. Honda Life (5.480 unitati, al saselea cel mai bine vandut autovehicul mini) si StepWGN (4.397 unitati, aflandu-se pe locul 17 in topul masinilor pentru pasageri si utilitarelor usoare) s-au clasat pe locurile doi si trei in clasamentul vanzarilor Honda.

Exporturi

Exporturile totale in luna ianuarie au fost de 56.617 unitati, marcand o crestere de 17,3% comparativ cu aceeasi luna a anului trecut. Fenomenul se datoreaza in principal cresterii exporturilor catre Europa si SUA. Este pentru prima data in sase luni, din iulie 2005, cand exporturile depasesc cifrele inregistrate in aceeasi luna a anului trecut. O foarte importanta contributie la aceasta crestere au avut introducerea noului Civic in Europa si vanzarile foarte mari la Accord in SUA. in Romania, noua Honda Civic va fi introdusa de catre Carpati Motor importator Honda la inceputul lunii aprilie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri