Passat construit in Mexic

In conditiile in care cursul euro-dolar va ramane la nivelul actual, este foarte probabil ca Volkswagen sa construiasca automobilele Passat destinate Americii de Nord, in Mexic, sustine directorul de vanzari VW.

VW construieste modelele Passat in doua fabrici din Germania si le exporta in SUA. Mutarea catre Mexic ar fi cea mai logica, avand in vedere fluctuatiile cursului euro-dolar.

"Ne confrutam cu rate schimbatoare in fiecare zi si nu putem ignora asta", a declarat Reinhard Jung, Director Productie VW, pentru Automotive Europa. Jung mai adauga ca VW intentioneaza ca pana la sfarsitul 2010 sa se faca transferul complet intre cele doua generatii de Passat.

In 2005, VW a construit 300,386 de unitati de Jetta si Bettle la fabrica din Puebla, la 100km de Mexic. In acelasi an, VW a vandut 49,233 modele Passat in SUA.

Jung, presedinte VW Mexic, spune ca in momentul in care euro atinge pragul de 1,25$, devin o problema financiara care fac dezavantajoase exporturile VW dinspre Europa catre SUA. Vinerea trecuta, 12 mai, euro valora 1,29$, cel mai slab curs din acest an. Jung a mai adaugat ca "VW nu poate functiona in continuare cu sistemul actual de export."


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Circulația pe autostrada A2: trafic intens pe sensul către litoral
Setari Cookie-uri