Volkswagen nu abandonează iubitorii de berline, dar se pare că aceștia se concentrează în China, nu în Europa. Imagini cu cea mai nouă berlină concepută de constructorul german exclusiv pentru clienții din China au ajuns în presă înainte de prezentarea oficială și ne arată că acest segment nu a murit. Noul model se numește Magotan și nu este singura mașină în trei volume pe care Volkswagen o vinde doar în China.

Volkswagen este de părere că europenii nu mai caută berline, motiv pentru care generația a noua a celebrului Passat nu va fi disponibilă decât cu acoperiș lung, adică sub formă de estate (sau Variant, cum spune Volkswagen). Prezentat în vară, noul Passat este înrudit cu ultima generație Skoda Superb, aceasta din urmă fiind disponibilă sub formă de sedan liftback (cu hayon). În China, însă, nu trebuie să alegi o Skoda dacă vrei un Passat sedan, deoarece Volkswagen vinde Magotan, o mașină cu proporții aproape identice, dar un design diferit.

Automobilul de clasă medie a fost dezvăluit înainte de lansare grație Ministerului Industriilor și Tehnologiei Informaționale (MIIT) din China care publică adesea imagini cu mașini proaspăt omologate pentru piața chineză. Aspectul mașinii este diferit, cu niște faruri înguste, dar curbate și mult mai angulare. De asemenea, grila centrală imensă de pe Passat Mk. 9 este înlocuită pe Magotan de o gură de aer mai mică ce este continuată către extremele părții frontale de elemente de plastic negru, fiind străpunsă prin mijloc de o bară cromată subțire.

Lung de 4,99 metri și lat de 1,85 metri, Magotan are un portbagaj clasic și stopuri împrumutate de pe modelele din familia de EV-uri ID. Jantele, în funcție de versiune, au între 17 și 19 inci în diametru, iar motorul standard este un agregat pe benzină de 2.000 cmc și 217 cai putere. Ca o comparație, Skoda Superb berlină măsoară 4,91 metri în lungime și 1,85 metri în lățime.

Volkswagen vinde mai multe sedanuri în China pe care nu le găsești nicăieri altundeva, inclusiv o versiune restilizată a limuzinei de lux Phaeton ce ascunde o parte din mecanica lui Audi A8. Modelul a fost retras din Statele Unite și din Europa, dar supraviețuiește în China sub numele de Phideon. Tot în statul comunist se mai găsesc și modelele Lamando L (un fel de Jetta cu un design futurist), dar și Lavida, Sagitar, CC, Santana și Bora. Dintre toate acestea, Magotan este cea mai populară berlină Volkswagen în China încă de când a fost lansată prima generație, în 2016.

Noul Passat poate fi comandat și în țara noastră, iar românii pot alege unul dintre cele trei nivele de echipare disponibile: Base, Business și Elegance. Pentru început, clienții pot opta ori pentru agregatul de 1,5 litri pe benzină mild-hybrid cu 150 cai putere sau pentru diesel-ul de 2.000 cmc ce dezvoltă aceeași putere. Ambele motoare sunt cuplate la o cutie DSG cu șapte rapoarte.

Prețul de pornire pentru echiparea Base este de 33.500 de euro cu motorul de 1,5 litri benzină de 150 de cai putere. Pentru variantele diesel, prețurile încep de la 41.500 de euro, iar nivelul de echipare Elegance pornește de la 44.600 de euro, conform producătorului.

Sursa foto: Volkswagen

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri