Toyota este nevoita sa recheme pentru a doua oara 870.000 de vehicule de pe piata Statelor Unite si cea a Canadei, dupa ce a descoperit sa reparatiile initiale la sistemul de directie nu au fost efectuate corespunzator, a anuntat constructorul auto japonez, transmite AFP.

"Am descoperit ca avem o problema cu vehiculele care au fost reparate in prima campanie de rechemari. Concesionarii nu au facut reparatiile corect", a declarat Cindy Knight, purtator de cuvant al Toyota in Statele Unite, relateaza Mediafax.

Compania a dat noi instructiuni concesionarilor si va contacta proprietarii vehiculelor respective.

Toyota a explicat intr-un comunicat adresat Autoritatii americane pentru siguranta rutiera ca elemente de fixare ale sistemului de directie ar putea sa se deplaseze si sa rugineasca, riscand sa provoace schimbari bruste in alinierea rotilor vehiculelor.

Campania de rechemari include modelele 4X4 RAV4 din perioada 2006-2010 si Lexus HS250h construite intre octombrie 2005-septembrie 2010.

Citeste si:
Toyota anunta recall global pentru 3.4 milioane de masini
Toyota anunta recall global...

Este pentru a doua oara intr-o saptamana cand Toyota este nevoita sa repete o rechemare.

Circa 133.000 de vehicule Highland si Lexus RX au fost rechemate in SUA pentru inlocuirea gratuita a unui modul al sistemului hibrid. Unele dintre aceste vehicule fusesera deja rechemate in 2011 pentru o problema similara, dar nu au fost inlocuite toate modulele.

Dupa o analiza mai tenta, Toyota a decis sa le schimbe pe toate.

Toyota incearca sa isi recastige reputatia de calitate ireprosabila a vehiculelor fabricate, dupa o serie de rechemari din perioada 2009-2010, a circa 10 milioane de vehicule la nivel mondial, cand si Congresul SUA a organizat audieri pe aceasta tema. Compania japoneza a fost criticata in SUA pentru ca nu anuntat si nu a efectuat la timp reparatiile necesare.

Citeste si:
Ce modele Toyota au cumparat romanii anul trecut
Rav4 si Aygo, cele mai...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Coronavirus: Producatorii auto isi inchid temporar fabricile din China
Setari Cookie-uri