Anul 2013 a adus o crestere principalilor jucatori din piata de inchirieri de masini, atat pe zona corporate cat si cea de retail, iar tendinta se mentine si anul acesta, sustin Autonom Rent a Car si Avis.

Autonom Rent a Car si-a marit anul trecut numarul de angajati si flota de masini ca urmare a business-ului in urcare cu 30%. Cifra de afaceri a companiei a ajuns anul trecut la 11 milioane de euro.

“Am inregistrat o crestere usoara pe zona de retail, legata de cresterea usoara a turismului (incoming), pe zona de corporate am avut o crestere sustinuta, legata de programele intense de eficientizare a costurilor pe care le au majoritatea companiilor. Numarul de angajati a crescut de la 120 de persoane la 150, iar flota de masini a depasit 1.800 de masini fata de 1.400 anul trecut”, a declarat Dan Stefan, director executiv al Autonom Rent a Car & Lease.

Autonom Rent a Car se asteapta ca anul acesta business-ul sa creasca cu 20% fata de 2013.

Si Andrei Panoiu, directorul comercial al Avis Romania, sustine ca 2013 a fost un an mai bun decat 2012. “A fost un an mai bun decat 2012, tendinta generala fiind una de crestere. Am reusit diversificarea si marirea semnificativa a portofoliului de clienti, am reusit penetrarea a noi canale de vanzare si eficientizarea utilizarii celor existente”, a spus managerul Avis.

Principalele piedici in rent-a-car

Jucatorii de pe piata de inchirieri de masini considera ca principalele piedici in dezvoltarea pietei ar putea fi lipsa investitiilor straine (in special stoparea proiectelor de energie regenerabila) si mediul de afaceri incert (an electoral, instabilitate legislativa).

“Desi in crestere in 2014, piata va fi una tumultoasa si impredictibila intr-o masura importanta, cu posibile noi intrari. Orientarea clientilor din ultimii ani pe piata locala probabil se va mentine, elementul principal ramanand pretul, in detrimentul calitatii si uneori a sigurantei serviciilor”, a mai spus reprezentantul Avis, care intrebat cum ar caracteriza economia romaneasca in 2014 intr-un cuvant a spus ca cel mai bun cuvand este “incertitudine”.

Un element important pentru imbunatatirea pietei ar fi “achitarea in termen a obligatiilor financiare de catre agentiie conomici si de catre stat”, a mai spus Panoiu.

Managerul Autonom Rent a Car considera ca sintagma care va caracteriza economia romaneasca in 2014 ar fi "universuri paralele - ma refer la cele doua economii ale Romaniei: cea din sfera competitiva privata, care adauga valoare, si cea din zona statutului, care distruge valoare”.

Piata de rent-a-car din Romania este estimata la 4.500 de masini.

Autonom Rent a Car este cea mai mare firma de inchirieri masini din Romania, avand o acoperire nationala de 37 de centre in 24 orase si un parc auto de peste 1.800 de autoturisme noi.

Avis Romania, companie care a luat fiinta in 1994, are 15 birouri pe intreg teritoriu Romaniei si o flota de aproximativ 600 autoturisme.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri