China vrea sa construiasca 13.000 de kilometri de cale ferata pentru un tren de mare viteza care sa faca legatura cu America, scrie Wall Street Journal.

Trenul ar trebui sa plece din Beijing, sa treaca prin Siberia, Alaska si Canada, pentru a ajunge in America.

Excursia include 200 de kilometri de tunel subacvatic sub stramtoarea Bering. La o viteza de 350 de kilometri pe ora trenul va ajunge din America in China in mai putin de doua zile.

In 2010, s-a mai vorbit despre o retea feroviara de mare viteza care sa lege Londra de Beijing. In proiectele Chinei este si un tunel subacvatic, care ar urma sa lege sud-vestul provinciei Yunnan din China, de Laos, Vietnam, Cambodgia, Myanmar si Thailanda.

Proiectul denumit “China - Rusia - Canada – America” consta in patru linii de cale ferata. Prima va face legatura cu Londra, via Paris, Berlin, Varsovia, Kiev si Moscova, unde se va imparti in doua rute, una catre China prin Kazahstan si alta prin estul Siberiei. O a doua linie va porni din Urumqi, vestul Chinei si va face legatura cu Kazakhstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Iran, Turcia si Germania. A treia ruta va porni din sud-vestul orasului Kunming catre Singapore.

Citeste si:
Asiaticii pregatesc investitii uriase in tehnologia 5G
Asiaticii pregatesc...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Ponta: Proiectele cu China sunt de 6 miliarde de euro
Setari Cookie-uri