Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a demarat lucrarile Pasajul subteran Piata Sudului, cel mai mare proiect de infrastructura realizat cu fonduri UE din Bucuresti.

Potrivit reprezentantilor PMB, pasajul subteran Piata Sudului este o lucrare prin care se va asigura fluidizarea traficului in Capitala, atat pe directia inelului principal de circulatie, cat si pe arterele adiacente inelului median.

Incepand cu data de 08 iulie 2014, traficul va fi restrictionat partial pe Calea Vacaresti, intre str. Martisor si Sos. Oltenitei. Pentru executia lucrarii, pe Calea Vacaresti, in perimetrul mentionat, se va devia traficul rutier, asigurandu-se trei benzi de circulatie pe sensul catre sos. Oltenitei si doua benzi de circulatie pe sensul spre bd. Tineretului (fata de trei benzi pe sens, existente in prezent).

Totodata, se va inchide temporar accesul din Calea Vacaresti la benzinaria Agip, si se instituie restrictia de oprire in zona lucrarilor.

Mai mult, de la aceeasi data, statia de autobuze ,,Sos. Oltenitei’’ (linii 312, 313, 381, 634, N103, N105), amplasata pe Calea Vacaresti dupa intersectia cu Sos. Oltenitei, sens Piata Unirii, respectiv statia ,,Piata Sudului’’ (linia 634), amplasata pe Calea Vacaresti, inainte de intersectia cu Sos. Oltenitei, sens terminal ,,ROMPRIM”, se suspenda. In plus, autobuzele liniilor 634 si N103 vor efectua opriri pe Sos. Oltenitei in statia ,,Piata Sudului”, corespunzatoare liniei 232, sensul spre Cal. Vacaresti.

Retail jobs

Pasajul subteran de la Piata Sudului se va realiza pe directia Calea Vacaresti – Str. Nitu Vasile si va avea o lungime de 356 de metri. Pasajul Piata Sudului va fi finantat majoritar din fonduri europene, valoarea constructiei ridicandu-se la 37 de milioane de euro. Contractul a fost semnat de catre Sorin Oprescu in toamna anului 2012, iar lucrarile se estimeaza ca se vor intinde pe o durata de 18 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

Sursa foto: Mediafax Foto
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri