Cei 100.000 de angajati ai Daimler pot alege ca toate e-mailurile trimise pe adresele lor de serviciu sa fie sterse automat, fara ca acestea sa mai ajunga in casuta de e-mail. Directorul Departamentului de Resurse Umane al companiei, Wilfried Porth, a explicat ca angajatii nu ar trebui sa citeasca e-mailuri legate de serviciu atunci cind sunt in vacanta, ci sa foloseasca timpul pentru a se relaxa, scrie Mediafax.

"Avand aceasta optiune de a nu primi mesaje atat timp cat sunt in concediu, angajatii nu se intorc la serviciu cu o lista lunga de e-mailuri necitite, ceea ce reprezinta o usurare emotionala pentru ei", a adaugat el. De cealalta parte, expeditorul primeste un mesaj prin care este instiintat ca e-mailul sau nu a ajuns la destinatie, precum si o lista cu alte persoane disponibile carora li se poate adresa.

Decizia companiei Daimler nu este unica in Germania. De exemplu, in 2011, Volkswagen a decis ca unii dintre anagajatii sai sa nu mai primeasca e-mailuri pe telefoanele de serviciu atunci cand nu sunt in timpul programului de lucru.