Concernul auto Volkswagen a inregistrat, in prima jumatate a acestui an, o crestere de teri ori a profitului net, comparativ cu primul semestru din 2005, acesta ajungand la 1,2 miliarde euro (1,524 miliarde dolari), informeaza agentia Rompres.

"In ciuda acestei imbunatatiri, rezultatele sunt inca sub obiectivele noastre pe termen mediu", a declarat directorul financiar al companiei, Dieter Poetsch.

Cel mai mare producator auto european a explicat ca incasarile au crescut in primele sase luni ale anului cu 14,22 la suta, pana la 51,9 miliarde euro (65,913 miliarde dolari), in timp ce vanzarile s-au majorat cu 11,9 la suta, pana la 2,9 milioane autovehicule.

Presedintele Volkswagen, Bernd Pischetsrieder, considera ca ofensiva de modele a companiei a avut succes si i-a convins pe clienti in prima jumatate a anului, dar a explicat ca rezultatele obtinute nu sunt prea satisfacatoare si trebuie facute mai multe eforturi pentru asigurarea rentabilitatii si viitorului concernului.

Profitul operational inainte de efecte extraordinare au crescut cu 51,3 la suta, pana la doua miliarde euro (2,54 miliarde dolari), comparativ cu primele sase luni din 2005.

Marca Volkswagen, pentru care grupul a demarat un program de insanatosire, a obtinut rezultate din exploatare de 730 milioane euro (927 milioane dolari), cu 30 la suta mai mari fata de perioada ianuarie-iunie 2005.

Poech a afirmat ca "nu putem fi multumiti cu rezultatul inregistrat de marca principala a grupului si a subliniat ca "va trebui sa muncim cu toate fortele" la programul de restructurare, pentru ca beneficiile companiei sa atinga un nivel adecvat".

Filiala de autovehicule de lux Audi, "a continuat trendul pozitiv", rezultatele sale operationale majorandu-se cu 9,9 la suta in primul semestru din 2006, pana la 722 milloane euro (917 milioane dolari).

La bursa din Frankfurt, actiunile Volkswagen crescusera, pana la 10,10 GMT, cu 7,4 la suta, pana la 58,68 euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum a evoluat piata de beneficii din Romania si care sunt tendintele