"Sistemul de iluminat clasic a fost inlocuit cu sisteme de iluminat cu LED in magazin, copertine, spalatorie si perimetrul statiilor. (...) Sistemul cu LED a fost ales pentru eficienta crescuta in exploatare, generand aceeasi luminozitate cu 50-60% mai putina energie, rezistenta ridicata la factori externi (temperatura, umiditate), precum si o durata de viata crescuta", se arata intr-un comunicat al companiei detinute de grupul austriac OMV, scrie Mediafax.

Compania estimeaza ca noua tehnologie va genera o reducere cu 50% a consumului de energie pentru iluminat, respectiv scaderea cu 11% a facturii totale de electricitate a fiecarei statii. O parte din fondurile pentru acest proiect sunt asigurate printr-o Facilitate de Finantare a Eficientei Energetice, o linie de creditare pusa la dispozitia Romaniei de catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Uniunea Europeana. BERD va finanta 15% din valoarea totala a investitiei.

OMV Petrom are in vedere extinderea proiectului la intreaga retea de statii de distributie Petrom. Compania Electromagnetica a fost aleasa ca furnizor al sistemelor de iluminat, in urma unei licitatii internationale desfasurate la inceputul acestui an.