Viasat Group va adauga marca lui Cefin Systems- CS Fleet - in reteaua sa telematica internationala. ”Strategia noastra, atunci cand investim pe piete straine, este sa abordam exclusiv societati care au un management puternic la nivel local si care sunt capabile sa se dezvolte”, a declarat Massimo Getto, vicepresedintele Viasat Group si presedintele Viasat Cefin Systems Romania.

In viitorul apropiat va fi lansat pe piata, alaturi de partenerii italieni, un produs bazat pe tehnologia GPS, special gandit pentru firmele de asigurari auto. ”Incercam sa dezvoltam un serviciu adresat in mod direct managementului companiilor de asigurari, nu doar asiguratului final. Dorim sa venim cu o solutie viabila pentru tot ce inseamna aceasta zona. Este o directie pe care ne vom axa in forta pe viitor si speram ca produsul nostru sa intre pe piata asigurarilor din Romania inainte de 2017”, a mai spus directorul general al Cefin Systems Romania, Cati Mocanu.

Pentru Viasat, achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al Cefin Systems Romania este prima etapa a planului sau de dezvoltare pe piata de profil din Europa de Est, unde grupul italian intentioneaza sa investeasca, in urmatorii 3 ani, intre 10 si 15 milioane de euro.

Viasat Group are aproximativ 500.000 de dispozitive instalate pe vehiculele din toata Europa. In 2014, cifra de afaceri a companiei a fost de 45 milioane de euro, iar prognozele pentru acest an anticipeaza o cifra de afaceri de 55 milioane de euro. Pana la finele lui 2015, compania intentioneaza sa faca alte 3 achizitii in Europa, pentru ca piata ofera noi oportunitati.