Procesul de reorganizare strategica demarat la Ford Motor Co, al doilea constructor auto american si numarul trei mondial, nu va implica si restructurari de proportii in cazul operatiunilor profitabile din Europa, potrivit directorului general al Ford Europa, John Fleming.

"Vom continua sa facem ceea ce am facut dintotdeauna - ne vom imbunatati eficienta de la an la an - dar nu va avea loc o reorganizare masiva", a declarat citat de Rompres Fleming cu ocazia unui targ al furnizorilor de componente auto organizat la Frankfurt. "Am spus la inceputul anului ca Ford of Europe va fi profitabila in acest an si ne mentinem aceasta previziune", a mai aratat Fleming.

in multe privinte Ford a facut deja in Europa ceea ce se chinuie acum sa faca pentru operatiunile sale din America de Nord, adica sa-si adapteze capacitatile de productie la cerere sa-si imbunatateasca linia de produse si sa-si consolideze imaginea de marca intr-un mediu concurential. in perioda care a trecut din anul 2000 si pana in prezent Ford si-a redus numarul de uzine pe care le opereaza in Europa de la 11 la 7, ceea ce a condus la eliminare a 9.300 de locuri de munca. in prezent uzinele din Europa ale grupului Ford lucreaza la capacitate maxima astfel ca in primul semestru al acestui an Ford Europa a realizat un profit de 196 milioane dolari, dupa un profit de 129 milioane dolari in 2005.

Ford, al doilea constructor auto american, si-a anuntat intentia de a elimina 30.000 de locuri de munca si a inchide 14 facilitati de productie din America de Nord. in perioada urmatoare se astepta ca Ford sa anunte noi masuri destinate accelerarii procesului de restructurare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »