Vanzarile Daewoo au crescut cu 6% in primele noua luni ale anului, comparativ cu perioada similara din 2005, dupa ce producatorul a comercializat in septembrie peste 1.900 de masini, potrivit reprezentantilor companiei

In septembrie, Daewoo a vandut 1.908 unitati, aproape dublu fata de acceasi luna din 2005, cand a comercializat numai 1.181 de unitati. in primele noua luni ale anului, compania craioveana a vandut in total 17.882 unitati, cu 6% peste cele 16.913 masini comercializate in intervalul simular din 2005.

"Suntem multumiti de nivelul vanzarilor, mai ales ca trebuie tinut cont de faptul ca in a doua parte a anului trecut vanzarile noastre au scazut mult din cauza zvonurilor care dadeau ca sigura inchiderea fabricii de la Craiova. Acum publicul a vazut ca producem in continuare si are din nou incredere in masinile noastre", a declarat pentru NewsIn, directorul de comunicare al Daewoo Craiova, Valeriu Garlea. Oficialul Daewoo e convins ca vanzarile vor creste in continuare, iar tinta pentru intreg anul este 25.000 de unitati, cu 20 la suta peste nivelul din 2005.

Declinul vanzarilor Daewoo a inceput din a doua parte a anului trecut cand in presa au aparut articole despre o iminenta inchidere a uzinei si despre expirarea licentei de productie. Daca in primele sase luni ale lui 2005 s-au vandut in medie peste 2.100 de unitati lunar, in al doilea semestru media lunara a scazut la sub 1.300 de unitati.

Garlea e de parere ca oamenii si-au recastigat increderea in Daewoo cand a devenit clar ca uzina nu isi intrerupe productia si iminenta re-privatizare a societatii dupa ce statul roman a devenit unic actionar al uzinei, contractul in acest sens fiind semnat in cursul lunii trecute. El a adaugat ca se asteapta ca anul acesta fenomenul sa fie invers, iar cresterea din ultimele luni sa inlocuiasca declinul de la inceputul anului.

In primul semestru din 2006, Daewoo a vandut in medie 1.600 unitati pe luna, in timp ce in iulie vanzarile au depasit 4.000 de unitati, iar in august au fost de peste 2.200 de unitati. Conform statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), dupa primele opt luni Daewoo avea o cota de 8,5% pe piata vanzarilor de automobile noi, fiind devansata doar de Dacia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Prefera Foods a ridicat o nouă fabrică, unde va începe producția anul acesta
Setari Cookie-uri