Conglomeratul industrial german MAN AG va renunta, luni, la oferta de preluare, in valoare de 9,6 miliarde de euro (12,2 miliarde dolari) pentru grupul suedez constructor de camioane Scania, conform cotidianului The Financial Times citat de NewsIn.

Aceasta decizie ar permite demararea discutiilor de fuziune a celor doua companii cu principalul actionar al Scania, Volkswagen, privind crearea unui gigant de productie de camioane.

Scania a refuzat sa comenteze asupra acestei posibilitati de fuziune. Bursa de la Stockholm a suspendat tranzactionarea actiunilor Scania dupa anuntul dat de cotidianul Financial Times. "Vom oferi mai multe informatii in perioada ce va urma", a precizat un reprezentant al bursei. Consiliul de administratie al Scania si principalii actionari, grupurile Volkswagen si Investor, au respins deja oferta de preluare a MAN.

Directorul general al Volkswagen, Bernd Pischetsrieder, a declarat ca oferta de preluare nu este conforma cu interesele strategice ale grupului Volkswagen, de a crea un puternic grup producator de camioane prin fuziunea MAN, Scania si a diviziei de constructie de camioane a Volkswagen, precizand ca "nu are nici o intentie" sa isi modifice pozitia in ceea ce priveste oferta de preluare a Scania de catre MAN.

Oficialul Volkswagen a cerut gruparii MAN sa isi retraga oferta de preluare inainte de a putea demara o eventuala alianta a celor trei constructori de camioane. Un purtator de cuvant al MAN a refuzat sa comenteze articolul publicat de Financial Times.