Lufthansa, cel mai mare operator aerian al Germaniei, a anulat duminica 35 de curse, din cauza grevei pilotilor desfasurata de miercuri pana sambata, relateaza Reuters, scrie News.ro.

In acest fel, numarul zborurilor anulate de Lufthansa a ajuns la aproape 2.800, fiind afectati peste 350.000 de pasageri. ”Aproape toate zborurile Lufthansa se vor desfasura conform programului. Cu toate acestea, 35 de curse au fost anulare din cauza greie de zilele precedente, a anuntat sambata compania.

Un purtator de cuvant a dezmintit totodata un articol publicat de Frankfurter Allgemeine Zeitung, fara sa citeze sursa informatiei potrivit caruia conducerea Lufthansa a analizat posibilitatea de a intra in insolventa pentru a scapa de acordul costisitor cu pilotii, care sta la baza conflictului.

Vineri seara, sindicatul pilotilor a respins o oferta a conducerii, dar nu a prelungit greva dincolo de ziua de sambata. ”Avem nevoie de o oferta negociabila. In caz contrar vor fi mereu posibile noi greve”, a declarat Joerg Handwerg, membru in conducerea sindicatului VC al pilotilor.

Conducerea Lufthansa a oferit majorarea salariilor pilotilor cu 4,4%, in doua etape, precum si o plata unica echivalenta cu salariul pe 1,8 luni. Sindicatul cere o crestere medie anuala de 3,7% pentru 5.400 de piloti din Germania, intr-o perioada de cinci ani incepand din 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri